Victima a violentei in familie?
 Daca esti insarcinata si victima a violentei in familie, sau daca partenerul te preseaza sa faci avort, impotriva vointei tale, aici gasesti ajutor:
- Institutii active in prevenirea si combaterea violentei in familie

- Adaposturi pentru victimele violentei in familie

Ultimele articole

Campanii Anti-Avort

Alege Viata !
NU iti ucide bebelusul !

Alege viata ! NU iti ucide bebelusul ! - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life

Dreptul la Viata -
Spune NU avortului
Dreptul la Viata ! Spune NU Avortului - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life


International Anti-Abortion Campaigns

The Pill Kills - Pilula Ucide
The Pill Kills - The Pill Kills Women - The Pill Kills Unborn Babies - Pilula (anticonceptionala, contraceptiva hormonala, etc.) Omoara Femeile - Pilula Omoara Copii Nenascuti - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
- The Pill Kills Women -
Pilula (anticonceptionala, contraceptiva, hormonala, etc.) Omoara Femeile
- The Pill Kills Babies -
Pilula Omoara Copii Nenascuti

A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust.
A two minute video overview of abortion. A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust. Anti Abortion Campaign by Abort73.com - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The graphic portions of this video have been obscured through pixelization. For an unfiltered look at what abortion actually does to the most helpless members of the human community, visit Abort73.com.
Anti-Abortion Campaign by Abort73.com

The Truth Trucks -
The Truth about Abortion -
Adevarul despre Avort

Where are the Truth Trucks now ? - OperationRescue.org - The Truth about Abortion - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The Truth Trucks - Anti-Abortion Campaign by OperationRescue.org

Mai multe campanii din Romania, dar si internationale, de informare, consiliere si ajutor: Campanii Anti-Avort, pliante Pro Vita, brosuri, carti, Pentru Viata - Pro Life - Choose Life ! - Alege Viata ! Nu iti ucide bebelusul ! Consiliere, Ajutor - femei in criza de sarcina, pre si post avort, familii...

Mesaje pe Twitter

Utilizatori online

Avem 51 vizitatori online
AVORTUL HORMONAL (Anticonceptionale, Contraceptive, Vaccinuri - CO imunologica) si CHIMIC (avortul medicamentos, Mifepriston - RU 486, Prostaglandine, solutii saline etc). STERILETUL DIU (dispozitiv intrauterin) AVORTUL CHIMIC combinat cu cel MEDICAMENTOS Imprimare
Avort - Ce spune Stiinta, Medicina
Scris de Administrator   
Marţi, 12 August 2008
Vizualizări: 54812

In literatura de specialitate nu gasim acesti termeni, ci doar "avortul medicamentos" si "avortul chirurgical".

De ce am schimbat aceasta clasificare?

Dupa definitie, un medicament este "o substanta naturala sau de sinteza, utilizata pentru a vindeca, a ameliora sau a preveni o boala". Nu acelas lucru il putem spune despre o substanta sintetizata in laborator, indiferent de compozitia ei (hormon, antihormon, etc.) care are ca scop distrugerea unui embrion, respectiv curmarea unei vieti insufletite. Aici nu prevenim o boala ci o viata. Cu totul altceva este cand distrugem celule canceroase sau un tesut nociv. Din acest motiv am realizat o alta clasificare a avortului, dar si a metodelor contraceptive si avortive. Astfel, am inlocuit termenul de "medicamentos" cu cel "chimic".

Avortul hormonal insa nu este recunoscut de catre literatura de specialitate.

Avortul chirurgical are o definitie mai precisa. Se intelege prin acest avort "terminarea sarcinii prin orice mijloace, inainte ca fatul sa fie suficient dezvoltat pentru a supravietui". Pentru OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) aceasta limta este la 22 saptamani de sarcina, cu o greutate a fatului de 500 grame. In Romania aceasta limita este considerata la 28 saptamani de sarcina cu o greutate a fatului de mai putin de 1000 grame. Putini insa sunt medicii care recunosc embrionul ca fiind om de la conceptie si astfel sa defineasca mai corect avortul. Astfel, Dr. Vasile Luca, medic ginecolog din Bucuresti afirma: "se intelege prin avort intreruperea intempestiva a sarcinii, spontana sau provocata, inainte ca produsul de conceptie sa se poata adapta conditiilor de viata extrauterina, pentru supravietuirea sa. Limita inferioara insa a varstei sarcinii corespunzatoare viabilitatii fetale este imprecisa (...). Nu exista discutie asupra momentului acestui intreruperi: la inceputul sarcinii sau in stadiile mai avansate. Inviolabilitatea embrionului uman este un principiu etern al tuturor tarilor avansate”.

Pentru a intelege ce inseamna un avort hormonal, chimic si chirurgical, este nevoie de explicarea tuturor stadiilor de dezvoltare embrionara si fetala, incepand de la conceptie pana la avort, precum si de cunoasterea momentului si a locului actiunii contraceptivelor (anticonceptionalelor).

1. Fecundarea

2. Migrarea oului de la locul conceptiei in cavitatea uterina,

3. Implantarea (nidatia),

4. Dezvoltarea embrionara (pana la 3 luni de sarcina) ,

5. Dezvoltarea fetala (peste 3 luni de sarcina). 


Ovar, Ovulatie (eliberarea ovocitului, ovulului din ovar), Fecundarea, Ferilizarea, Conceptia, Transportul oului (zigotului) prin trompa uterina (oviduct), Uter, Implantarea in uter a oului (Nidatia), Vagin1. Fecundarea: reprezinta fenomenul prin care spermatozoidul fuzioneaza cu ovulul matur, rezultand oul sau zigotul, inceputul unui nou individ.
Fecundarea - Spermatozoidul fuzioneaza cu ovulul matur
Ea are loc in 1/3 externa a trompei uterine (ampula).

Conceptia propriu-zisa: Conceptia propriu-zisaamandoi pronuclei (masculin si feminin) cresc in marime, migreaza catre centrul oului, isi pierd membranele si isi pun pe linia ecuatoriala in comun seturile cromozomiale: 23 (tatal) + 23 (mama). Din acest moment se formeaza o noua fiinta umana cu numar diploid de cromozomi (46), dar cu genoame diferite ! Adica acest nucleu NU este identic nici cu cel al mamei, nici cu cel al tatalui, motiv pentru care nici mama nu are dreptul sa-l considere "doar al ei". Deci toate caracterele copilului sunt cuprinse in acest nou nucleu si in consecinta va fi un individ nou, unic, nerepetabil, care ar trebui sa aiba si un statut de persoana umana, dar legile noastre neaga acest lucru.

 
b.) Transportul oului (a embrionului): acesta incepe sa migreze spre uter. Dupa aproximativ 35-38 ore de la penetratia spermatozoidului in ovul, oul incepe sa se divida ducand la 2 celule, mitozele urmatoare succedandu-se rapid: la 45 de ore va avea 4 celule, la 66 de ore 8 celule, iar la sfarsitul celei de a 3-a zi va avea 16 celule, cand este denumit morula si ajunge in cavitatea uterina. Fiecare celula din acest moment se numeste celula stem.

Celulele stem embrionare, prin definitie, "sunt acele celule embrionare provenite din primul stadiu al dezvoltarii umane. Un embrion aflat intre 3 si 5 zile contine celule stem angajate in crearea de diferite tesuturi si organe pentru viitorul fat". Trebuie specificat faptul ca celulele stem ale unui embrion vor da nastere oricarei celule, tesut, organ din corpul fatului, spre deosebire de o celula obisnuita care se poate diviza si sa dea nastere la o noua celula , dar de acelasi tip. Celulele stem sunt pluripotente, adica prin diviziune ele pot da nastere oricarui tip de celule din cele 220 de celule diferite existente in corpul uman. Celulele stem au si capacitatea de a se reinnoi, se pot autoreproduce de mai multe ori. Am dat aceasta explicatie pentru ca sa se inteleaga mai bine importanta celor 14 zile de preimplantare cand pot fi extrase aceste celule din embrion sau chiar facute experiente pe el, fara ca sa fie considerat acest lucru vatamarea sau distrugerea unei vieti.

Trecerea oului prin trompa (3-4 zile) este favorizata de catre secretia hormonilor estrogeni care cresc peristaltismul, adica contractiile trompelor uterine si grabesc transportul oului spre uter. La transportul oului contribuie mult niste cili ai mucoasei trompelor precum si lichidul secretat la acest nivel, unele prostaglandine (hormoni), etc. In timpul trecerii prin trompa se hraneste prin schimburi nutritive de la acest nivel (glicogen care se descompune in aminoacizi si glucide).

Deplasarea oului prin trompa uterina:
Deplasarea oului prin trompa uterina: Morula: 16 celule
Morula: 16 celule
Morula: 16 celule

 

Morula: 16 celule


In cavitatea uterina, morula acumuleaza lichid, formandu-se o cavitate in interior, luand denumirea de blastocist care se divide in continuare, ajungand la peste 100 de celule si cu diametrul de 0,1 mm. In continuare blastocistul inoata inca cateva zile in uter, intr-un lichid secretat de catre mucoasa uterina si creste in continuare prin diviziuni continuie. De aceea afirma si renumitul embriolog Erich Blechschmidt ca "dezvoltarea embrionului este una continua, de la conceptie, care ramane de fapt si cel mai important moment."

Nota: Pana in acest moment acest embrion NU este considerat un COPIL, ci doar din momentul implantarii (nidatiei), adica doar din momentul incuibaririi lui in uterul mamei, cand se formeaza placenta si incep schimburile nutritive prin vasele sanguine cu mama.

3. Implantarea (Nidatia):

Implantarea, nidatia 1 Implantarea, nidatia 2


Dupa 5-7 zile de la conceptie blastocistul incepe sa se implanteze in uter, necesitand aproximativ 7 zile pana la nidarea completa. Deci se scurg 10-14 zile (in medie 2 saptamani) de la fecundatie, conceptie pana in acest moment cand embrionul, patruns practic in mucoasa uterina, incepe sa se hraneasca de la mama prin intermediul vaselor sanguine. Acest lucru se realizeaza datorita formarii placentei prin unirea unei parti a embrionului (trofoblast) cu mucoasa uterina a mamei. Este important de remarcat faptul ca aceasta unire comporta un fenomen unic, observat doar in aceasta situatie: nucleii a doua tesuturi diferite, respectiv a copilului si al mamei, impart aceeasi citoplasma fara a produce un rejet, o respingere ( !) cum se intampla la un transplant al unui tesut strain. Exista in mod paradoxal o toleranta imunologica a mamei fata de un tesut strain ! In final se realizeaza un echilibru intre cele doua parti, se formeaza placenta care va fi invelisul embrionului prin care se va hrani de la mama dar care va avea si un rol de aparare.

4. Dezvoltarea embrionara:

Copilul poarta denumirea de embrion incepand cu momentul implantarii pana in luna a 3-a (dupa unii autori pana in ziua 75-a).

- saptamana a 3-a: se formeaza placenta, dezvoltarea ei finalizandu-se abia la 3 luni. Placenta (partea embrionara, respectiv corionul), secreta un hormon care se elimina prin urina si care ne ajuta la detectarea timpurie a sarcinii. Asa zisul test de sarcina devine pozitiv datorita prezentei in urina al acestui hormon, numit HCG (gonadotropina corionica). Din ziua a 14-15-a apare linia "primitiva". Jaap van der Wal numeste aparitia liniei primitive "degetul lui Dumnezeu". Daca se priveste o inregistrare filmata a acestui eveniment, spune el, primul lucru care iti vine in minte este desenarea unei linii, cu degetul, pe nisip.

Acum, celulele embrionului se dispun pe 3 straturi (ectoderm, mezoderm si endoderm) din care se vor forma viitoarele organe si intregul organism (organogeneza).

Dezvoltarea embrionara saptamana a 3-a Dezvoltarea embrionara saptamana a 3-a


- saptamana a 4-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 4-ala sfarsitul acestei saptamani embrionul masoara cca. 4,5 mm.

El are o forma arcuita (curba) si un cap mai dezvoltat in raport cu restul corpului. La o luna, embrionul este de 10.000 de ori mai mare decat oul fecundat si se dezvolta rapid in continuare.

Inima pompeaza cantitati tot mai mari de sange prin sistemul circulator. Placenta formeaza o bariera unica ce permite ca sangele mamei sa ramana separat, dar in acelasi timp, permite hranei si oxigenului sa treaca prin ea la embrion. Acesta se scalda deja intr-o cavitate amniotica voluminoasa. Forma umana devine clar vizibila.

Apar primele organe de simt: ochii, urechea interna si gura. Incep sa se formeze structurile care vor determina dezvoltarea muschilor si a oaselelor (in mod special vertebrele si coastele), a dermului si a cordoanelor nefrogene (din care ulterior se vor dezvolta rinichii).

- saptamana a 5-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 5-aapar mugurii viitoarelor membre si a celor 5 degete de la maini.

Ochii se inchid la culoare pe masura ce se produce pigmentarea.

Incep sa se formeze emisferele cerebrale (telencefalul).

Apar celulele olfactive care, infundandu-se in tesutul subiacent, determina formarea foselor nazale. Apare intestinul, ficatul si pancreasul care vor continua sa se dezvolte capatand o forma definitiva la sfarsitul saptamanii a 8-a.

 

 


- saptamana a 6-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 6-aIncepand cu ziua a 40 a se pot deosebi si inregistra undele cerebrale cu ajutorul Electroencefalogramei (EEG).

De acum creierul incepe sa coordoneze miscarea muschilor si a organelor.

Din acest moment putem vorbi despre "avortul legal", la cerere (avortul prin aspiratie [vezi filmul documentar de pe acest site: "Strigatul mut"], avortul chirurgical amintit mai sus) care se efectueaza din saptamana a 6-a si pana la 12 saptamani de sarcina.

 

 


- saptamana a 7-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 7-aEmbrionul incepe sa se miste spontan iar aceste miscari sunt vizibile cu ajutorul ecografului.

La inceput miscarile nu au amplitudine dar, pe masura dezvoltarii sistemului muscular si osos, dar mai ales a sistemului nervos, el va incepe sa faca sarituri, sa-si duca manutele la gura sau sa-si prinda piciorusele, sa se rasuceasca.

Mama va simti primele miscari abia in luna a patra (la cele care sunt la prima nastere) sau cel mai devreme la sfarsitul lunii a treia (la cele care au mai nascut). Aceasta sensibilitate tardiva este datorata mai multor factori: in saptamanile 7-14 embrionul nu este destul de puternic pentru a efectua miscari ample; miscarile lui sunt amortizate de lichidul amniotic in care se scalda ca un astronaut; datorita dimensiunilor sale reduse el nu preseaza inca asupra peretelui uterin a carui strat extern este acoperit cu o membrana senzitiva.

Stratul intern al uterului nu este prevazut cu inervatii senzitive. Se formeaza maxilarele, iar radacinile celor 20 de dinti de lapte apar in gingii.

- saptamana a 8-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 8-aIncepand cu aceasta saptamana embrionul isi schimba denumirea, fiind numit pe viitor fat, cuvant care provine din latina si inseamna tanar sau copil. (Dupa unii autori - declaratii mai recente - aceasta perioada intervine mai devreme, adica din saptamana a 7-a chiar, cand se termina organogeneza). Fatul masoara cca. 2 cm si cantareste aproape 1 gram.
Membrele au toate cele trei segmente (brat, antebrat, mana, coapsa, gamba, laba piciorului) iar degetele si articulatiile sunt bine individualizate. Acum toate organele interne exista. Inima bate de mai bine de o luna, stomacul produce sucuri gastrice si rinichii incep sa functioneze. Intestinul s-a diferentiat deja in partile sale succesive: esofag, stomac si intestin. Abdomenul are deja o forma rotunjita.
Aparatul respirator se dezvolta intens si capata o structura arborescenta, de o parte si de alta a inimii. Aceasta a ajuns la forma sa externa definitiva si la compartimentarea in patru cavitati. Totusi circulatia sanguina va ramane intr-o forma primitiva pana la nastere pentru ca ea nu cuprinde decat marea circulatie. Mica circulatie, cea pulmonara, va deveni functionala doar la nastere.
Pana atunci oxigenarea sangelui se va face prin placenta si nu prin plamani.

 

- saptamana a 9-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 9-aAmprentele sunt deja evidente in piele.

Fatul isi va indoi degetele in jurul unui obiect pus in palma lui.

Fizionomia este clar umana: ochii inca foarte laterali si fara pleoape, nasul, urechile, gura, separate de fosele nazale prin valul palatin, limba, toate sunt la locul lor.


- saptamana a 10-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 10-aUterul se dubleaza in marime.

Fatul se poate uita cu ochii intredeschisi, isi poate misca limba si poate inghiti, isi poate incrunta fruntea.


- saptamana a 11-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 11-aAcum fatul are cam 4 cm.

Apare urinarea.

Miscarile muschilor devin mai coordonate.

Incep sa functioneze mugurii gustativi.

 

- saptamana a 12-a: Dezvoltarea embrionara saptamana a 12-aFatul are deja cca. 30 de grame.

Isi exerseaza musculatura: isi intoarce capul, isi indoaie degetele de la picioare, isi deschide si inchide gura, face sarituri, incearca sa stea in cap.(Asociatia Primul Pas, Iasi, Bd. T Vladimirescu Nr. 89, Bl. 89. Ap. 2 Parter
Telefon: 032 / 277901 E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
)

e.) Dezvoltarea fetala: dureaza de la 3 luni pana la nastere. (vezi caseta video cu dezvoltarea embrionara).
[Vedeti filmele de pe acest site din meniul: "Intre conceptie si nastere" care contine filme documentare cu toate etapele de dezvoltare a copilului nenascut, de la conceptie la nastere, organogeneza si nu numai...] 


CONCLUZII. INTREBARI. RASPUNSURI:

1.) Cand incepe viata?

La inceputul secolului nostru, profesorul Prenant, initiatorul endocrinologiei sexuale, spunea : "Embrionul se formeaza, daca nu chiar se animeaza (se insufleteste), din momentul in care doi nuclei, mascul si femel, se unesc pentru a-i da nastere. Din acest moment orice practica nu mai este anticonceptionala ci postconceptionala: orice profilaxie devine atunci un mic asasinat motivat de micimea victimei, simpla celula la inceput, o masa celulara microscopica ulterior". El continua: "Acest asasinat este cu atat mai grav cu cat este premeditat si victima luata prin surprindere, mai odios decat un altul pentru ca victima este lovita in intuneric si pentru ca ea nu poate scoate nici chiar un strigat, un planset, pentru a-si apara dreptul sau la existenta, de a implora mila de la mama care il omoara…".

Prof. Dr. Mina Minovici arata ca: "o propaganda anticonceptuionala, prin repercusiune este o propaganda criminala in favoarea avortului, atunci cand dau gres mijloacele intrebuintate pentru impiedicarea impregnarii."

Prof. Dr. Balthasar Staehelin, medic psihiatru si psihoterapeut din Zurich, Elvetia, afirma: "Practica noastra psihoterapeutica arata ca trupul se gaseste in stransa relatie cu psihicul sau prin Duhul lui Dumnezeu. Fiecare om si fiecare embrion poarta in sine inca din momentul conceptiei chipul lui Hristos. Asadar insufletirea (animarea) omului are loc din momentul conceptiei si nu mai tarziu in cursul sarcinii." (Pius Stoessel, "Myriam, de ce plangi ? – Trauma avortului – ", pag. 131).

Prof. Dr. Erich Blechschmidt, embriolog de renume mondial din Goettingen, Germania, afirma: "Un om nu devine om. El este om... in fiecare etapa a dezvoltarii sale, incepand cu momentul conceptiei."

Prof.dr. Rudolf Ehmann, medic ginecolog si director la Clinica de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Cantonal Stans din Elvetia, declara: "Viata copilului ii apartine si nu avem dreptul de a decide asupra ei. Nu am nici o indoiala ca omul isi incepe existenta din momentul conceptiei, a contopirii spermatozoidului cu ovulul. O dovada stiintifica pentru acest fapt este fecundarea in vitro. Orice alta definire a inceputului vietii este nefondata." (revista Concepte, cap. Mijloace anticonceptionale. Efecte secundare fatale despre care nu se vorbeste. Un bilant critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Dr. med. Rudolf Ehmann - medic primar ginecologie/obstetricala spitalul cantonal Stans, Elvetia, CH – 6370, in colaborare cu Otto Döpper).

2.) De ce nu este recunoscuta existenta omului din momentul conceptiei de catre Disciplina Medicala?

"S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulei si al spiralei, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui fapt ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea pilulei" afirma Prof. Dr. Rudolf Ehmann din Elvetia in renumita sa scriere „Concepte”. Acest medic, amintit mai sus, isi continua ideea, afirmand: "Aceasta tactica face parte din arsenalul managementului si este sintetizata in formula << Verbal engineering precedes social engineering >>, adica << Manipularea prin limbaj manipulare a societatii >>".

Urmatorul exemplu ne arata aceasta foarte limpede: Un grup de ginecologi din mai multe tari instruiti in cursul anilor '60 (anul introducerii contraceptivelor hormonale si a steriletului pe piata), "fixa" drept "inceput" al vietii omului implantarea, deci si definirea inceputului starii de sarcina incepand cu acest moment. In acest fel, primele 14 zile dupa fecundare, conceptie raman fara nici o aparare! Pe vremea aceea, aceasta doctrina era importanta pentru modul de actiune abortiv (avortiv) al spiralei care era deja binecunoscut grupului respectiv.

Nu este greu de tras o concluzie foarte importanta: medicina a avut nevoie de acest compromis pentru a-si putea justifica folosirea metodelor contraceptive si mai ales avortive in aceasta perioada de preimplantare, dar si pentru justificarea tuturor tehnicilor ce urmau sa se efectueze in viitor: fertilizarea in vitro / teste pe embrioni / experimente pe embrioni / stabilirea starii de sanatate sau boala a embrionilor prin teste genetice, embrionii considerati bolnavi fiind eliminati / folosirea steriletului si a unor substante chimice pentru eliminarea embrionilor sanatosi dar nedoriti, etc. Acest compromis al medicinii s-a putut face doar prin manipularea limbajului si a societatii, inclusiv al studentilor de medicina si in consecinta a medicilor.

Pentru fertilizarea in vitro aceasta granita a celor 14 zile este de foarte mare importanta. Intr-adevar, fertilizarea in vitro (FIV) lucreaza direct cu embrioni ca materie prima si in unele tari in acest interval de timp este permisa utilizarea embrionului in scopuri de cercetare. Iata de unde rezulta "largimea de orizont" a deciziei grupului. In timpul fertilizarii "in vitro", embrionii rezulati prin punerea in contact (in conditii speciale create in laborator) a mai multor ovule recoltate de la femeie cu spermatozoizii recoltati de la barbat, trebuie implantati in primele 3 zile in uter, deci in momentul cand are aprox. 5-8 celule si cand inca nu este considerat om. De aceea daca unul sau chiar toti embrionii sunt „eliminati”, nu va fi considerat avort. Avand in vedere ca sansa de reusita in cazul unei fertilizari in vitro este de maxim 25%, dupa unii autori chiar 10%, avem cateva avorturi la fiecare fertilizare! Si asta fiindca dorim cu orice pret un copil, chiar si cu pretul de a-i omora cativa frati. Tot in acest interval de 14 zile pana la nidatie, se fac unele cercetati pe embrioni, in urma carora ei decedeaza. De asemenea, daca se implanteaza in uter mai putini embrioni decat se "produc in eprubeta", restul fie ca sunt congelati, fie sunt distrusi sau sunt supusi unor teste si/sau experimente.

Tot in aceasta perioada de prenidatie se practica diagnosticul genetic al embrionilor, obtinuti prin fertilizarea in vitro (FIV). Acest diagnosctic, numit Diagnostic genetic de preimplantare, este folosit de cuplurile cu risc crescut de transmitere a unui defect genetic, care doresc sa se asigure de nasterea unui copil sanatos (?!). Aceasta analiza genetica implica analiza unei singure celule, obtinuta prin biopsia unui embrion obtinut in vitro. Deci cu un ac special, sub microscop se scoate o celula din cele 5, 6 sau 7 celule, care apoi este supusa unui test genetic. Daca se constata ca acest embrion are o tara genetica, el va fi "eliminat", deci avortat. In ce fel? Se injecteaza o cantitate importanta de calciu intracardiac, deci in inima embrionului care va muri prin stop cardiac. Chiar si daca embrionul este sanatos, testul comporta totusi un risc major, putand fi distrus embrionul sau, daca este mentinut , nu putem afirma cu certitudine ca el va supravietui sau nu va fi totusi bolnav.

Prof. Dr. H.Tristram Engelhardt jr., in cartea sa "Fundamentele Bioeticii Crestine" afirma: ”Intrucat prin FIV (fertilizarea in vitro) conceptia are loc in afara sotiei, exista o ruptura duhovniceasca semnificativa (…). Functiile sexuale reproductive si cele unitive au fost separate”. Il da ca exemplu pe Sf. Vasile cel Mare care sustinea ca "ucigas este cel ce ucide un embrion neformat sau imperfect, intrucat acesta, desi nu e inca o fiinta completa, era menit sa se desavarseasca in viitor, potrivit succesiunii neaparate a legilor firii". Autorul cartii mai afirma ca este imoral ca embrionii "in exces" sa fie congelati sau distrusi si da o penitenta cuplului: "Pentru a nu fi vinovat de avort, un cuplu care a produs un exces de embrioni, are obligatia prima facie de a avea copii in fiecare an, pana cand tuturor embrionilor li s-a dat posibilitatea de a se naste”, lucru care nu se intampla in realitate.

Devine vizibila aici o foarte bine inchegata ideologie a valorii si non valorii (Wert Umwert Ideologie), pe care sociologa Gerlinda Smauz a sintetizat-o, intr-un text din 1983, in felul urmator: "Cand trebuie ucisi oameni, li se atribuie mai intai prin definitie un statut inferior, non uman. Este si cazul fetusului: pentru a-i putea ucide legal in trupul mamei, se decide ca nu i se vor recunoaste nici un fel de calitati specifice omului." Ideea se aplica, desigur, si pentru oul omenesc fecundat pana la realizarea completa a implantarii, datorita faptului ca inceputul vietii omului s-a hotarat, din motive pur utilitariste, sa fie considerat la sfarsitul implantari”.


I.) AVORTUL HORMONAL:


Am denumit avortul hormonal ca fiind acel "avort produs de catre pilula contraceptiva(anticonceptionala) hormonala (estrogen si/sau progesteron), avort ce are loc timpuriu, in primele 14 zile de viata a embrionului (medical se mai cheama avortul menstrual) , deci inainte de implantarea lui in uter”.

Cum se explica actiunea avortiva (abortiva) a pilulei contraceptive (anticonceptionala)? De ce este falsa definitia ei?

Pilula contine doi hormoni sexuali feminini, Progesteron si Estrogen. Dupa literatura de specialitate, contraceptia hormonala reprezenta modalitatea de prevenire a sarcinii cu ajutorul hormonilor sexoizi (Progesteron si Estrogen) administrati oral (pe gura), parenteral (injectabil), vaginal sau prin implant intradermic (sub piele) .

In realitate efectul lor contraceptiv este minor in comparatie cu efectul lor abortiv precum si al efectelor secundare asupra intregului organism ! Dr. Rudolf Ehmann din Elvetia (amintit mai sus), considera ca s-a pus pe piata cel mai sinucigas medicament care a existat vreodata!

Ce sunt acesti hormoni?

* hormonii naturali (estrogen si progesteron) se secreta de catre organism (ovare) sub actiunea unor stimuli veniti de la creier. Ei se inactiveaza rapid in organism, eliminandu-se astfel orice cantitate suplimentara a lor in timp de 24 de ore;

* hormonii sintetici (estrogen si progesteron cu structura chimica modificata, sintetizati in laborator), au si metabolismul modificat, nefiind inactivati in intregime si intr-un interval scurt de timp de organism. Stocandu-se aproape jumatate din cantitatea lor in ficat (60% din estrogen si 40% din progesteron), ei actioneaza vreme indelungata. In acest fel se explica de ce si dupa intreruperea administrarii lor, reactiile secundare continua sa existe, motiv ce a ingrijorat pe medici dar nu suficient incat sa se sisteze de tot acest toxic "medicament".

Sunt redate mai jos ambele efecte ale contraceptiei hormonale (a pilulei) administrata cu scopul "prevenirii” unei sarcini: efectul contraceptiv si cel avortiv

A.) Efectul contraceptiv:

- atat estrogenul cat si progesteronul blocheaza secretia hormonilor din creier (hipofiza) care, in mod normal induc ovulatia, adica eliberarea ovului din ovar. Ca urmare este inhibata ovulatia si nu mai poate avea loc fecundarea . Organismul este de fapt pacalit, el recunoaste aceasta noua stare ca si "o sarcina". O femeie insarcinata nu mai are ovulatie cu toate ca se secreta in continuare o cantitate mare de hormoni de catre placenta. In cazul nostru acesti hormoni sunt introdusi prin intermediul pilulei. O parte din modificarile care au loc in timpul sarcinii, vor avea loc si la cele care "consuma pilula", motiv pentru care apar multele lor efecte secundare, in lant (vezi cursul despre CO - contraceptive - pe acest site, si alte cursurii, studii medicale).

* inhibitia ovulatiei se realizeaza numai cu cantitati mari de progesteron, motiv pentru care si reactiile secundare sunt mai mari si mai numeroase. De aceea s-a recurs la combinarea celor doi hormoni - progesteron si estrogen - dar nu au scazut efectele secundare deoarece se sumeaza si cele provocate de catre estrogen;

* progesteronul produce obstacole in ascensiunea spermatozoizilor: modifica mucusul secretat de catre colul uterin prin ingrosarea acestuia, impiedicand inaintarea spermatozoizilor spre uter;

* impiedica penetrarea ovulului de catre spermatozoid prin scaderea activitatii unor enzime;

* cand se folosesc cantitati mici de hormoni, nu se mai inhiba hipofiza, deci ovulatia va avea loc. Din acest moment ele nu mai sunt contraceptive ci isi vor exercita doar actiunea lor abortiva.

B.) Efectul abortiv:

1. asupra trompelor uterine:

* modifica motilitatea specifica a trompei, dependenta de un echilibru hormonal estrogeno-progestativ (estrogenii maresc peristaltismul tubar, adica contractiile musculare, iar progesteronul il diminua). Astfel, progesteronul sintetic administrat singur impiedica inaintarea oului care , fie ca se va opri si va muri, eliminandu-se, fie va incerca sa se nideze, adica sa se implanteze aici unde nu va avea suficient loc pentru cresterea si dezvoltarea lui. Ca urmare se formeaza o sarcina extrauterina (tubara) care va produce o ruptura a trompei cu o hemoragie masiva, deseori fatala pentru femeie.

* progesteronul reduce secretia mucoasei trompei uterine, deci o "usuca". Nu se mai secreta substantele necesare hranirii copilului iin cele 3 zile de migrare prin trompe. Asa cum am aratat mai sus, in timpul trecerii prin trompa, copilul se hraneste prin schimburi nutritive de la acest nivel (glicogen care se descompune in aminoacizi si glucide). Embrionul, din lipsa de hrana nu se mai divide si moare, deci se produce din nou un avort hormonal (precoce, avortul timpuriu).

* daca pilula contine ambii hormoni iar embrionul ajunge uneori in mucoasa uterina, aici va gasi un loc cu totul neprielnic dezvoltarii sale, datorita continutului estrogenic, care usuca mucoasa uterina, dupa cum este redat mai jos.

2. asupra mucoasei uterine (a endometrului):

- estrogenul (mai ales din pilula microdozata, cu cantitati mici de hormoni), face mucoasa uterina inapta pentru implantarea embrionului prin uscarea (atrofierea) glandelor si al arterelor spiralate care hranesc embrionul dupa nidatie. Ca urmare, embrionul nu se mai implanteaza in uter si va fi eliminat, deci avem din nou un avort hormonal, produs de asa zisele contraceptive (anticonceptionale).

C.) Efectul exclusiv avortiv al contraceptiei "de urgenta" (pilula "de a doua zi "):

Aceasta piluala NU se administreaza in scop preventiv, deci nu o putem numi contraceptie. Ea se adminstreaza cand conceptia deja a vut loc, in primele 72 de ore de la conceptie (deci 3 zile de la cotactul sexual) cand embrionul format este la nivelul trompei uterine si incepe migrarea catre uter, dar doza mare de hormoni (valabila pentru cateva luni, in mod normal !) incetineste miscarile trompei uterine pentru a nu putea inainta copilul; se atrofiza mucoasa uterina, implicit cea a trompelor uterine (se usuca glandele care hranesc copilul) si acesta nu se mai poate hrani(si moare se produce avortul timpuriu, avortul menstrual). Daca totusi supravietuieste pana in uter aici nu se va putea nida negasind conditii prielnice, deci va fi avortat si ne intalnim din nou cu situatia unui avort hormonal !

Dozele si combinatiile de hormoni sunt urmatoarele:

1. Estorprogestative: (Metoda Yuzpe): este o asociere intre 50 micrograme de estrogen (etinilestradiol) si 250 micrograme de progestativ (levonorgestrel); doza este foarte mare si apar efecte secundare precum: varsaturi , dureri de cap, dureri de san, deseori hemoragii !

2. Estrogei: DES: se folosesc 2,5 – 5 mg /zi de EE (etinilestradiol), reprezentand doza pentru 2-3 ani daca ar lua zilnic o pilula de 30 micrograme ! Efectele secundare sunt atat de importante incat metoda a fost parasita;

3. Progestativele: preparatul Postinor (Ungaria) : 4 tb. de cate 0.75 levonorgestrel sau Norethisteron (China): 5 mg/zi, timp de 10-14 zile ! Este cea mai folosita metoda.


II.) AVORTUL CHIMIC (MEDICAMENTOS):


Avortul chimic (denumit medicamentos in literatura de specialitate, literatura medicala) este deci un avort voluntar, efectuat prin administrarea unor substante pe diferite cai : oral, parenteral, intravaginal, intracervical (in colul uterin).

Acest avort are loc dupa nidatia embrionului in uter. Din acest motiv si literatura de specialitate nu mai denumeste ca fiind substante contraceptive ci avortive.

Clasificare (dupa literatura de specialitate) :

a.) dupa varsta sarcinii:

< 9 saptamani de sarcina;

9-14 saptamani de sarcina;

> 14 saptamani de sarcina.

b.) dupa substantele utilizate:

- solutie salina hipertona,

- uree,

- rivanol.

- prostaglandine,

- antiprogestative,

- combinatii.

c.) dupa modul de administrare:

- generala (intravenos) ;

- locala (intravaginal, intracervical, intraamniotic – in uter, extraamniotic).

Avortul medicamentos este utilizat in Europa din 1989 si aproximativ 200.000 de femei din acest an au ales aceasta metoda in locul chiuretajului.

Mifepristone (RU 486) este utilizat de rutina in 16 tari europene , primele fiind Franta, Marea Britanie si Suedia, apoi au urmat China, Israel, Africa de Sud, Tunnisia si recent SUA.

In Romania, regimul mifepriston/ mifepristol a fost folosit pentru prima oara in Targu Mures pe 150 paciente, in cadrul unui studiu OMS.

Tipuri de substante folosite la ora actuala:

1.) Prostaglandine: PGE2, PGE2 alfa si PGF2 alfa.

Mecanismul de actiune consta in :stimularea muschilor uterini, provocand contractiile acestuia indiferent de varsta gestationala precum si o maturare a colului uterin (dilatare), asemanatoare cu cea din timpul avortului spontan. Ele sunt folosite si pentru a induce o nastere , cand acest lucru este necesar, prin provocarea contractiilor uterine.

2.) Antiprogestative:

Aceste substante sunt antihormoni, antiprogesteronice. Mifepristone (RU 486) , descoperit in aprilie 1980, a fost antagonistul de progesteron atat de mult asteptat de catre clinicienii interesati in controlul fertilitatii.

Mecanismul de actiune al antiprogestativelor consta in (dupa literatura de specialitate): inhiba biosinteza progesteronului care este esential pentru functia reproductiva normala (progesteronul joaca un rol important in ovulatie, faciliteaza transportul oului fertilizat prin trompa uterina si pregateste mucoasa uterina, adica endometrul, pentru a se putea implanta si hrani produsul de conceptie, embrionul, copilul nenascut ). In timpul sarcinii, progesteronul pastreaza uterul intr-o stare de pasivitate (necontractil) care este esentiala pentru dezvoltarea normala a fatului). Privatiunea de progesteron previne astfel implantatia. RU 486 transforma uterul inactiv intr-unul activ prin declansarea contractiilor uterine intr-un interval de timp de 24 pana la 36 de ore. De asemenea creste sensibilitatea la efectul prostaglandinelor (descrise mai sus) aproximativ de 5 ori.

In realitate ce se intampla?

* la mucoasa uterina: separa placenta de embrion (corionul de trofoblast), rupe practic copilul de sursa lui de hrana;
* la nivelul musculaturii uterine: provoaca contractii uterine, favorizand eliminarea embrionului (avortul);
* la nivelul colului uterin: il inmoaie si il dilata, asemenea unei pregatiri pentru un avort (sau nastere) ;

Nota:
Trebuie mentionat faptul ca aceasta substanta chimica distruge embrionul pana la o varsta de 49 de zile, deci o luna si jumatate !

3.)
Inhibitorii biosintezei hormonilor steroizi: cei mai bine cunoscuti inhibitori de hormoni steroizi sunt inhibitorii de 3 beta HSD, incluzand azastene, trilostane si epistane. Deoarece 3 beta HSD se afla si in suprarenala, inhibarea ei afecteaza si sinteza cortizolilor.

Epistone a fost sintetizat de companaia farmaceutica Sterling-winthrop din Anglia.

4.)
Inhibitorii receptorilor de progesteron: mifepriston (RU 486), lilopristone(ZK 98734) si onapristone (ZK 98.299).

Mifepristonul (amintit mai sus), este un 11-beta substituent si din punct de vedere chimic poate fi considerat un derivat de 19 nortestosteron care blocheaza actiunea progesteronului la nivel celular, prin legarea de receptorul de progesteron. Mifepristonul poseda amandoua activitati: antiglucocorticoida (adica antisteroidiana) si antiprogesttionala (adica abortiva).

 


Originea lui RU-486
 
Fabricantul original al pilulei avortifiante RU-486 (marcata initial ZK 95.890, dar clasificata in prezent ca Roussel-Uclaf 38.486 sau RU-486, pe scurt), a fost compania franceza Groupe Roussel – Uclaf, o sucursala a gigantului farmaceutic vest-german, Hoechst.

Este un fapt putin cunoscut, dar relevant ca Hoechest si-a schimbat numele din cel initial de „I. G. Farben” dupa cel de-al doilea razboi mondial, intr-o incercare de a se scutura de reputatia sa impovaratoare. I. G. Farben a realizat un profit substantial, in timpul razboiului prin productia gazului cianid Ciclon-B, folosit la exterminarea evreilor si a altor oameni in camerele de gazare ale taberelor naziste ale mortii.


Noul descendent al lui Farben va face profit prin exterminarea milioanelor de copii nenascuti.

In mod ironic, inventatorul pilulei, Etienne-Emile Baulieu de la Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala al Frantei, este evreu. S-a nascut in 1926, ca fiu al unui medic, Leon Blum, si si-a schimbat numele in 1942, probabil pentru a evita sa fie ucis de gazul cianid Ciclon-B, produs de aceeasi companie pentru care lucreaza azi.


Mai multe detalii despre RU 486 despre: Pilula RU 486 in Romania! (din 2008) - In ce scop este produs si de ce este prezentat RU-486 ca un tratament miraculos de catre adeptii Pro-Avort (Pro-Choise, Pentru-Alegere)? - Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone) - Avortul facut "acasa" - http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=188&Itemid=18

5) Vaccinuri (CO imunologica):

La aceasta clasificare a literaturii de specialitate am adaugat si vaccinurile

Prin definitie un vaccin este: "un produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secretii microbiene care se administreaza prin injectii sau pe cale bucala unui om sau unui animal in scop preventiv (pentru a capata imunitate impotriva bolilor infectioase) sau in scop de tratament (curativ)”.

Literatura de specialitate, literatura medicala le numeste si contraceptie imunologica. S-a incercat crearea de astfel de vaccinuri pentru a preveni formarea unei vieti (efect contraceptiv) sau de a curma viata unui embrion (efect avortiv). S-au obtinut pana la ora actuala urmatoarele (sub rezultatul asteptarilor medicilor):

1. vaccinul antispermatic: nu este suficient de eficient datorita faptului ca nu se pot neutraliza un numar atat de mare de spermatozoizi) iar revenirea la o functie normala a spermatozoizilor este dificila si nu este o metoatea da usor acceptata de barbat; in consecinta s-a propus ca tot femeia sa accepte vaccinul ! Ar fi avut un efect contraceptiv.
2. vaccinul antiovul: s-a incercat realizarea unui vaccin anti-zona pellucida (impotriva membranei gelatinoase a ovulului); astfel organismul formeaza anticorpi impotriva acestui vaccin care vor impiedica patrunderea spermatozoizilor in ovul, fiind contraceptiv dar impiedica si nidarea ( ! ) fiind deci si abortiv !
3. vaccinul anticorionic: este vaccinul care a ajuns deja in faza de incercari clinice ( ! ); el este indreptat impotriva gonadotrofinei corionice, deci impotriva placentei care nu se mai poate dezvolta; dupa declaratia OMS, acest vaccin reprezenta in anii 1990 o mare speranta ! Este avortiv !

Nota: Niciodata in medicina nu s-a realizat un vaccin care sa ucida un om, un copil, in propriul organism al mamei !


III.) AVORTUL CHIMIC combinat cu cel MEDICAMENTOS:


STERILETUL sau D.I.U. (dispozitiv intrauterin), este un obiect produs dintr-un material solid care se introduce in cavitatea uterina si care impiedica nidatia ovului provocand eliminarea lui, deci avortul !De aceea D.I.U. sunt considerate a fi mijloace abortive si nu contraceptive cum este specificat in literatura de specialitate care dezinformeaza lumea in mod voit.

Pentru a potenta efectul steriletului, se adauga si hormoni, respectiv progesteronul, motiv pentru care l-am denumit si avort hormonal, nu doar chimic. De data ceasta substanta sintetizata este un metal: cupru, aur sau argint.

In 1986, la al XII-lea "Congres mondial asupra fecunditatii si sterilitatii", se recomanda D.I.U. drept cea mai utilizata metoda contraceptiva (!), dezinformand din nou populatia unui glob intreg.

Clasificarea steriletului (dupa materialul din care este construit):

* 1.) bioactive: care contine in afara de metal si substante hormonale (progesteron),
* 2.) inerte: care contin doar metal sau plastic,

Mod de actiune: Ce se intampla in realitate in cele 14 zile dupa conceptie, inaintea implantarii?

* aceste dispozitve sunt recunoscute de catre organism ca un obiect strain lui, impotriva caruia reactioneaza. Astfel apar modificari la nivelul uterului, a colului uterin si a trompelor uterine (aici medicina recunoaste ca efectul principal al actiunii D.I.U. este antinidatoriu, dar mentioneaza in continuare ca este contraceptiv);

* modificarile produse sunt biochimice (inflamatorii, vasculare, de sangarare), traumatice (atrofia, adica uscarea mucoasei uterine), mecanice (ocupa cavitatea uterina si nu are loc oul pentru nidatie), imunologice (scade toleranta uterului la prezenta ovulului fecundat, a blastocistului), hormonale (produse de progesteron);

* toate aceste modificari fac endometrul impropriu implantarii, embrionul negasind un mediu propice implantarii si astfel este eliminat, adica avortat!

* efectul contraceptiv al D.I.U. este minor, astfel mediul nefavorabil actioneaza si asupra:
   a.) spermatozoizilor, constatandu-se modificari calitative, ei fiind "captati" de catre endometrul inflamat si ajung doar intr-o cantitate redusa in trompe; de asemenea cuprul are un efect toxic asupra spermatozoizilor;
   b.) a mucusului cervical care este ingrosat decatre progesteron, impiedicand astfel inaintarea spermatozoizilor;
   c.) a trompelor uterine, perturband si incetinind migrarea spermatozoizilor spre trompe;

* efectul abortiv (avortiv) este realizat si prin:
   a.) modificarile ovulului fecundat de catre mediul hormonal si inflamator de la nivelul mucoasei uterine, eliminandu-l (avortul timpuriu); de asemenea cuprul are un efect toxic si asupra oului,
   b.) modificarile de la nivelul trompelor uterine prin scaderea contractiilor acestora si astfel se incetineste drumul oului catre uter, oul murind, practic se usuca, neavand suficienta hrana si in cele din urma este avortat.
   c.) modificarile hormonale si inflamatorii de la nivelul mucoasei uterine, descris mai sus.

* alte efecte negative ale D.I.U.:
   a.) hemoragiile: 4,4-15%;
   b.) infectia: bariera complexa antiinfectioasa reprezentata de mucusul colului uterin este partial distrusa de insertia steriletului si a prezentei unui corp strain care este firul steriletului, astfel microorganismele colonizeaza ascendent mucoasa uterina, sterila in conditii normale si scade deci apararea antiinfectioasa a mucoasei; in continuare colonizarea se produce si la nivelul trompelor uterine, putand genera o infectie grava, a intregii regiuni genitale numita pelviperitonita sau chiar peritonita;
   c.) perforatia: in timpul introducerii intrauterin sau ca urmare a migrarii lui transuterine, accidente posibile mai ales daca se introduce steriletul dupa un avort sau in utere cicatriciale (dupa cezariana, cicatrici postavort sau postinfectii, etc.);
   d.) expulzia: prin contractii uterine aparute imediat dupa insertie, organismul incercand sa elimine acest corp strain, cu o rata de minim 20 expulzii / 100 de femei/an !
   e.) sarcina extrauterina: minim 3/100 femei/an !


Un Parinte compara acest sterilet cu "UN SARPE CARE SUGE SANGELE COPILULUI !"

Dr. Med. Antun Lisec spune: "Definitia spiralei ar putea fi urmatoarea: un sarpe, pe care femeia il poarta sub inima; acest sarpe se hraneste cu copii, imbolnavind femeia sanatoasa!"


Dr. Christa Todea-Gross: Avortul hormonal si chimic - Conferinta de la Chisinau

Surse:
- http://www.avort.info/avortul/avortul.html
- http://www.sarcina-nasterea.ro/despre-avort-antiavort/avortul-hormonal-si-avortul-chimic.html

Mai multe detalii si despre alte subiecte care e bine sa fie stiute (ex: dezvoltarea copilului nenascut de la conceptie la nastere, avortul la cerere sau avortul chirurgical, boli cu transmitere sexuala, prezervativul care induce avortul si sterilitatea astfel ca femeile, dar si barbatii, nu mai pot avea copii, fertilizarea in vitro sau FIV alta fata a avortului, etc.), unele subiecte nediscutate in articolul de mai sus: Cartea de bioetica medicala si crestina: Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Autor: Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea, Cluj-Napoca, 2008 - Descarcare Gratuita - Download

Alte informatii utile:
- Ciclul menstrual, pilula contraceptiva, avortul timpuriu, efectul avortiv, abortiv - Dr. Christa Todea-Gross
- Conceptia si nidatia dar si metodele contraceptive, metodele avortive, spermicidele, toxina Nonoxinol 9, avortul hormonal, fertilizarea in vitro, RU 486, steriletul (DIU) - Dr. Christa Todea-Gross
- Film documentar: Pilula contraceptiva este ABORTIVA (AVORTIVA) - Contraceptive Pill Works As An ABORTIFACIENT
Mijloace Anticonceptionale (Mijloace Contraceptive). Efecte secundare fatale despre care nu se vorbeste. Manipularea limbajului - Manipularea societatii
- AVORTUL SI CANCERUL MAMAR (CANCERUL DE SAN) - O LEGATURA CARE NU VA DISPAREA - Dr. Angela Lanfranchi, membru al Colegiului Medicilor Chirurgi din SUA
- Consilierea psiho-medicala a tinerelor in criza de sarcina - Dr. Christa Todea-Gross
- PILULELE CONTRACEPTIVE ORALE, INELUL VAGINAL SI PLASTURELE TRANSDERMIC EPUIZEAZA ORGANISMUL FEMEILOR DE VITAMINELE ESENTIALE SI ANTIOXIDANTI - Studiu realizat de catre Departamentul de Obstetrica si Ginecologie de la Colegiul de Medicina „Albert Einstein”
PILULA CONTRACEPTIVA, ANTICONCEPTIONALA UCIDE FEMEILE SI COPII. Cum pilulele imbolnavesc, declanseaza infectii letale, ucid, induc o moarte violenta. - THE PILL KILLS - How the pill kills women and babies and how it does so. - Dr. Angela Lanfranchi -Video


Filme despre dezvoltarea embrionara, fetala, a copilului nenascut (vedeti si meniul de pe site "Intre conceptie si nastere" pentru mai multe filme documentare, filme, video):
- IN NOI ESTE VIATA - LA VIE EST EN NOUS - Despre copilul nenascut de la conceptie pana la nastere si efectele secundare pre si post-avort, sindromul post-avort, marturiile femeilor care au avortat
- VIATA UMANA: PRIMA MINUNE. Dezvoltare embrionara de la fecundare la conceptie pana la nastere
- ULTRASUNETELE - O FEREASTRA SPRE INTERIOR (interiorul uterului, cum se dezvolta, cum se manifesta fatul, copilul nenascut)

- Prof. Dr. genetician Jérôme Lejeune: "Omul este om de la conceptie."

Alte surse externe siteului:
- Cursurile d-nei Dr. Christa Todea-Gross: www.PentruViataCluj.ro si la http://provita.org.ro/index.php?dir=2.Documentatie/&file=4.Cursuri.rar
- Brosura: Avortul si contraceptia www.AvortulSiContraceptia.ro/arhiva/Brosura-Avortul-si-contraceptia-7-mai-2008.pdf
- Confesiuni ale femeilor care au facut avort: http://avort.ro/marturii.php
- Viata ca dar al lui Dumnezeu: www.avort.info/viata-dar-Dumnezeu.php

- Prezentare Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" Valenii de Munte - Valea Plopului: ProVitaBucuresti.ro/ce-inseamna-provita/cine-suntem/prezentare-asociatia-provita

-
DEZVALUIRI SOCANTE despre doctorii Ginecologi, Endocrinologi... Avort, Metode Anticonceptionale, Contraceptive, Sterilet, Prezervativ, HPV. Sindromul Post-Avort.Consiliere pre si post avort - Dr. Christa Todea-Gross - Cluj 9 Dec. 2008, Oradea 27 Feb. 2009Informatii utile:

Stiinta Dorintei Sexuale (Poftei Trupesti) - Despre dorinta sexuala, pofta trupeasca din perspectiva stiintei: ce este, cum apare, cum o folosim sanatos, cum o controlam, diferenta intre dragoste, iubire si dorinta trupeasca,etc- The Science of Lust-Video

- Moda crestina - RUSINEA FEMEILOR DIN ZIUA DE AZI (machiaj, pantaloni, decolteuri, fuste si rochii provocatoare, etc.) SI VINOVATII LOR! - Femeile care se imbraca in, poarta haine barbatesti sunt URACIUNE in fata lui Dumnezeu. - TRUP FRUMOS SI SUFLET MORT.

- Femeia crestina si femeia moderna - Unde este FEMEIA CRESTINA de candva? - Ce e cu tine FEMEIE CRESTINA? - Si despre IMBRACAMINTE, INCALTAMINTE, PODOABE, BIJUTERII, PLAJA, VOPSIT, MACHIAJ SI PRIVIRE intr-o CULTURA A CURVIEI, a desfranarii, desfraului, etc

- ATACUL IUBITORILOR DE MORALITATE PUBLICA din Suceava IMPOTRIVA PORNOGRAFIEI STRADALE: Dorim sa ne bucuram de inocenta copilariei noastre, drept dat de Dumnezeu. - RECLAMELE IN SLIP SI SUTIEN, COSTUM DE BAIE, DISTRUSE PENTRU CA SUNT PORNOGRAFIE STRADALA

- Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie) (descarcare gratuita PDF)

Share
 

Citeste articole similare cu acesta

Banner

Apel: Sprijina centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti!

Sprijina centrul de consiliere al Pro Vita Bucuresti!- Centrul pentru consilierea in criza de sarcina si post-avort. Consiliere in sarcina nedorita - Esti insarcinata? Iti lipseste sprijinul?

Asociatia Pro-Vita iti ofera gratuit servicii de consiliere si sprijin pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinii.

Pe lista activitatilor permanente ale Pro-Vita Bucuresti se afla si consilierea in criza de sarcina si post-avort - clic aici pentru detalii (aici vezi si adresele altor centre de consiliere din Bucuresti sau din alte orase ale Romaniei).

Aceasta activitate este una care cere specializare si dedicare, asa incat am decis sa oferim consilierei noastre un angajament ferm prin contract de munca. Astfel, ea se va putea concentra cat mai mult si fara alte obligatii profesionale asupra acestei parti esentiale din lucrarea noastra.
Apelam si la voi pentru a sprijini centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti, contribuind printr-o donatie pentru salariul lunar al consilierei noastre.

Asociatia Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


insarcinata info Suntem aici pentru tine Tu nu esti singura Sanatate si viata pentru mame si copii Ajutam mamele si copiii 1INSARCINATA.INFO - SUNTEM AICI, PENTRU TINE - Tu nu esti singura.

In fiecare zi informam si ajutam femeile insarcinate sa depaseasca dificultatea unei sarcini neasteptate.
Centrul Vietii - Centrul de Sarcina - Consiliere si Sprijin
Info Sarcina: Centru de informare si sanatate pentru toate femeile insarcinate aflate in dificultate.
VIATA ESTE UN DAR, O BINECUVANTARE DE LA DUMNEZEU. [ Sanatate si viata pentru mame si copii. ]

TELVERDE INFO SARCINA - TELEFONUL VIETII: 0800 800 116 (Apel cu tarif normal in orice retea.)
Pentru sprijin, SUNA sau trimite SMS si te sunam noi.

Detalii la:

* Insarcinata.info

* Insarcinata.info/servicii

* Insarcinata.info/informatii

* Insarcinata.info/echipa

* Insarcinata.info/ajuta-o-mama

* Insarcinata.info/contact

SALVEAZA O VIATA! AJUTA MAMA SI COPILUL! EI DEPIND DOAR DE TINE.

- Insarcinata.info/ajuta-o-mama

TELVERDE CENTRU DE CONSILIERE - TELVERDE INFO SARCINA - 0800 800 116

Centru de informare si sanatate a sarcinii ce initiaza si desfasoara in Romania activitati medicale sustinute de o echipa de specialisti pe diverse domenii de activitate: Psihologie, Psihoterapie, Medicina, IT, Marketing, Comunicare, Fundraising, Management, Drept, Economie.

Intr-o societate civilizata consideram ca accesul la sanatate este un drept pentru fiecare cetatean, indiferent de varsta, categorie sociala, mediu de provenienta sau venit. O femeie insarcinata are nevoie cu atat mai mult de un sprijin real, pe intreaga perioada a sarcinii, mai ales cand societatea actuala nu incurajeaza natalitatea prin legi, beneficii sau sprijin material substantial in perioada de dificultate financiara a mamei.

Echipa noastra a salvat, de cand si-a inceput activitatea si pana in prezent 973 de mame si 721 de copii. Proiectul nostru de sanatate si viata pentru mame si copii se sustine doar prin donatii. Ajuta-ne sa continuam! Cu doar 10 € pe luna, poti salva o viata.
Depindem in mod direct de modul in care oamenii se implica si se responsabilizeaza pentru o societate sanatoasa. Noi te ajutam sa intelegi care sunt activitatile noastre si iti prezentam punctual cheltuielile si rezultatele noastre.

Centrul Telverde are nevoie de ajutorul tau pentru a-si continua activitatea de a salva vieti. Fiecare viata merita salvata.
Pentru a ajunge la fiecare mama in parte, noi cheltuim 10 € lunar, iar pentru a sprijini o mama si copilul ei, cheltuim 40 € lunar.
O intreaga societate are beneficii directe din sustinerea vietii si protejarea mamei si a copilului. Toate societatile civilizate se coresponsabilizeaza pentru protejarea celor mai fragili, mai mici si mai neajutorati. Ajuta mama si copilul! Depind doar de tine.

Costuri Echipa Consilieri – 1500 €/luna
Costuri Comunicare – 900 €/luna
Costuri Centrul Sfanta Teodora – 400 €/luna
Costuri Total = 2800 €/luna brut, din care se platesc impozite CAS catre Stat

Avem nevoie urgenta pentru acoperirea cheltuielilor pentru urmatoarele 3 luni. 2800 €/luna * 3 = 8400 €

- Insarcinata.info/campaigns/telverde-centru-de-consiliere

Insarcinata.info este un proiect de sanatate si viata pentru mame si copii al Asociatiei Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti, filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


Copiii nenascuti sunt fiinte umane, sunt oameni - Dovada, poze, marturii.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.

Vezi poza mai mare: Noah, copilul nenascut de 12 saptamani - Fotografie 799x522 pixeli

Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, shows humanity of unborn - LifeSiteNews.com

- Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, will amaze you - LiveActionNews.org

- 6 copii ale caror vieti modifica datele dezbaterilor despre avort - StiriPentruViata.ro

- Cum arata un copil la 12 saptamani. Fotografii si marturii tulburatoare despre sase bebelusi avortati (avort spontan - pierderi ale sarcinii, nasteri premature: Noah - 12 saptamani si 5 zile, Adelaide Caines - 24 saptamani, Walter Joshua Fretz - 19 saptamani, Nathan Isaiah - 13 saptamani si 4 zile, Christian Buchanan [Mama lui Christian, Lacey, a realizat aceasta inregistrare video de pe YouTube prin care a transmis povestea lor. Oamenii i-au spus sa faca avort sau s-au intrebat de ce nu a făcut acest lucru cand au vazut handicapul lui Christian. Dar Lacey a fost mereu convinsa ca Christian – si toti ceilalti copii – sunt valorosi, in ciuda oricarei afectiuni, handicap sau circumstanta dificila cu care ei sau parintii lor s-ar putea confrunta. Christian a aratat lumii ca fiecare copil merita o sansă la viata.], David Raphael - 6 saptamani) - GanduriDinIerusalim.com

- 10 lucruri uimitoare care se intampla la copii inainte de nastere - 10 amazing things that happen to babies before birth - LiveActionNews.org


Clinicile de Avorturi, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "Sanatatea Reproducerii" DEMASCATE! 

[investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa le puteti vedea mai jos]
Clinicile de AVORTURI, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "SANATATEA REPRODUCERII" sunt DEMASCATE! - Investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa de catre Centrul pentru Progres Medical (CPM) - Center for Medical Progress (CMP)Trafic cu organele copiilor avortati (ucisi prin avort - AVORT sau "intreruperea sarcinii" = PRUNCUCIDERE) sau organele copiilor nascuti vii (avort prin nastere-partiala) si apoi ucisi in urma prelevarii (zdrobirii, sfaramarii si taierii corpului copilasilor [COPII FIIND INCA VII] in sau in afara uterului mamei) de tesuturi si organe (inima, ficat, plamani, timus, ochi, tesut nervos [creier, maduva spinarii], picioare si maini [pentru muschi], etc.), astfel tesuturile si organele "prelevate, luate" in scopuri de "cercetari stiintifice" sunt vandute ilegal (traficate) pentru "testarile clinice" ["clinical trials"] de medicamente, de produsele cosmetice, pentru "cercetari in regenerarea celulara" cu sau fara celule stem, etc., vanzarea organelor copiilor avortati (sau ucisi in sau in afara uterului in urma luarii tesuturilor si organelor) se face catre: companiile BioTech - Biotechnology [StemExpress, Novogenix, ABR (ADVANCED BIOSCIENCE RESOURCES, INC - Advanced BioScience Laboratories, Inc (ABLinc): Advancing Vaccines and BioTherapeutics), etc.] sau BigPharma (companiile din Marea Industrie Farmaceutica si Cosmetica), la universitati, etc.

Investigatiile au fost facute sub acoperire cu camera ascunsa pe o perioada de 3 ani (2012 - 2015) de catre Centrul de Progres Medical (The Center for Medical Progress). http://www.CenterForMedicalProgress.org

"PROFIT" - Banii obtinuti Ilicit de catre Planned Parenhood din [Traficul de] Organe si Tesuturi ale Copiilor Avortati - Lantul de clinici Planned Parenthood, clinici de Avorturi (si servicii de "Planificare Familiala", "Planning Familial", "Sanatatea Reproducerii") DEMASCATE!

"PROFIT" - Planned Parenthood's Illicit Moneymaking From Baby Body Parts - Abortion clinics, "Family Planning Clinics" and "Reproductive Health Services" EXPOSED!

Video: Published on Jan 5, 2016


Vezi mai mult despre minciunile Clinicilor de Avorturi, Planificare Familiala ("Planning Familial") si serviciile pentru Sanatatea Reproducerii ("Educatie Sexuala" - "Sexual Education", "Drepturile Reproducerii" - "Reproductive Rights", "Drepturile Sexuale" - "Sexual Rights", etc.) la:

- Clinicile de Planificare Familiala DEMASCATE ! - Cabinetele de Planificare Familiala (Planning Familial) DEMASCATE ! - Family planning clinics EXPOSED ! - Planned Parenthood EXPOSED ! - Investigarea minciunilor medicale si de manipulare cu camera ascunsa!


Campanie de panotaj - Pro Vita Bucuresti

Campania de panotaj "Cu totii am fost odata embrioni."

Martie 2012: Tema de anul acesta este "Cu totii am fost odata embrioni".
 TU. EU. NOI TOTI. AM FOST ODATA EMBRIONI. Protejeaza viata! Spune NU avortului! - Campania de panotaj - foto panou - Martie 2012 - Pro Vita Bucuresti


Campania de panotaj "Avortul opreste o inima care bate!" a inceput

ACTUALIZARE 30 martie 2011: Primul panou a fost deja decorat si se afla la intersectia intre Bd. Libertatii si Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de Palatul Parlamentului (vezi foto). Locatia a fost aleasa pentru a atrage atentia alesilor nostri. Simultan cu montarea panoului, toti parlamentarii romani in functie au primit o informare cu privire la desfasurarea "Marsului pentru viata" 2011.

In zilele urmatoare vor fi decorate si alte panouri.
Va multumim mult pentru sprijinul acordat si asteptam in continuare donatiile voastre pentru a continua campania!

Martie 2011: Tema campaniei publicitare outdoor 2011 este "Avortul opreste o inima care bate".

Avortul opreste o inima care bate! - Campania de panotaj a inceput - foto panou - Martie 2011 - Pro-Vita Bucuresti
 
Detalii despre campaniile de panotaj Pro-Vita (Pentru Viata - Pro-Life) la: www.ProVitaBucuresti.ro

MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 25 martie 2017

Marsul Pentru Viata (Pro Vita) in Romania si Republica Moldova 2017: Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine. - Vino la Marsul Pentru Viata (Pro-Vita, Pro-Life) sambata 25 martie 2017!Comunicat de presa Marsul pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

In 25 martie 2017, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VII-a (2017).

Mars Pentru Viata in Bucuresti, sambata 25 martie 2017, ora 12:30 Parcul Unirii. Traseu: Parcul Unirii - Parcul Tineretului.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2017 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).

- Descarca de aici MATERIALE PROMO cu Marsul pentru Viata: LOGO, AFIS EDITABIL, foto de profil / cover Facebook, PANCARTE pe care le poti printa pentru mars - Asociatia Studenti Pentru Viata

- Reportaj – Patriarhia sprijina Marsul pentru viata 2017 „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

- Sinodul BOR (Bisericii Ortodoxe Romane), declaratie publica in sprijinul Marsului pentru viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine" (Asociatia Studenti Pentru Viata)
Pentru orasele in care se desfasoara si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania si Republica Moldova vedeti: MarsulPentruViata.ro

„Marsul pentru Viata” este un eveniment care se desfasoara anual, concomitent, in mai multe orase din Romania, in jurul datei de 25 martie (sarbatoarea „Buna Vestire”) si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea pro vita (pentru viata, pro life). 

Scopul este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

25 Martie - Sarbatoarea Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului (25 Martie - Ziua Femeii Crestine si Mamei Crestine)

25 Martie - Ziua Internationala a Copilului Conceput, a Copilului Nenascut

March  25th - International Day of Conceived Child, of the Unborn Child


MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 26 martie 2016

Vino la Marsul pentru Viata!
MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

In 26 martie 2016, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2016 "Pentru viata, pentru femeie, pentru familie".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VI-a (2016).

Mars pentru Viata in Bucuresti, 26 martie 2016 la ora 14:00, se porneste din Parcul Unirii.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2016 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).


"In perioada 1 - 31 martie, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, avand ca punct culminant Marsul pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat sambata, 26 martie a.c. (...)" - Comunicatul Marsului pentru viata 2016 din 29 februarie 2016 (Comunicat de presa Asociatia Studenti pentru Viata)

Dragi prieteni ai familiei si ai vietii, in saptamana 21-26 martie au loc ultimele evenimente din "Luna pentru Viata", culminand, sambata, in peste 100 de orase din Romania si Basarabia [Republica Moldova] cu "MARSUL PENTRU VIATA" editia 2016. Va rugam sa participati! (Asociatia PRO VITA Bucuresti)


(...)
Cel mai probabil, ca oricarei femei in criza de sarcina, gandul iti fuge la avort - scap de "problema".

DAR AVORTUL NU TE FACE NEINSARCINATA, CI MAMA UNUI COPIL MORT
Pentru ca maternitatea nu incepe dupa nastere, ci din momentul conceptiei. Ca si paternitatea. Dar probabil ca el neaga ca este deja tata.

Stii ca avortul opreste inima copilului care bate de la 18 zile din momentul conceptiei [ inima copilului incepe sa bata la 18 zile de la conceptie, si la 21 de zile pompeaza sange prin sistemul circulator inchis ]. Si ca, dupa avort, femeile plang in fiecare an si se gandesc cati ani ar fi avut copilul lor daca l-ar fi nascut. Plang cand vad alti copii de acea varsta. (...)

Draga mea, nu esti singura! Si poti alege viata copilului tau! (...) E viata din viata ta! El te iubeste! Cu fiecare copil, un inger vine in lume!

(Extras din: SCRISOARE CATRE O FEMEIE IN CRIZA DE SARCINA - fluturas Asociatia Studenti pentru Viata, Marsul pentru Viata 2016)

 


MARSUL PENTRU VIATA - Fiecare viata este un dar
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 21 martie 2015

Vino la Marsul pentru Viata!

MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEIMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania
MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - 3In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a V-a (2015). Pana in prezent sunt anuntati organizatori in peste 60 de orase din Romania si, in premiera, in Republica Moldova, la Chisinau si Orhei.

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.roMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania - Traieste Pentru Viata - Live For Life - vertical
Afis: Marsul pentru Viata 2015 - Fiecare viata este un dar - rezolutie mare 1787x2526 - vertical (afisul de mai sus este in rezolutie 509x720 pixeli maxim)

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.ro


MARSUL PENTRU VIATA IN ROMANIA
Sambata 22, Duminica 23 martie 2014

Vino la marsul pentru Viata!
Adoptia, o alegere nobila. - MARSUL PENTRU VIATA 2014 - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsul pentru Viata in Bucuresti:

MARSUL PENTRU VIATA 2014 in Bucuresti - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata vedeti: MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com.

Revista Pentru Viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2, primavara - Martie 2014 - Marsul pentru Viata


Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, toamna 2014


Revista Pentru Viata:
- Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1 - Primavara 2013 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2 - Primavara 2014 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, Toamna 2014

 


Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA

Vino pe 23 martie 2013 la marsul pentru Viata!

MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA - Vino pe 23 martie la marsul 2013 pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsuri asemanatoare au avut loc in alte 29 de orase ale Romaniei (2013). La Bucuresti, dar si la Timisoara, Cluj, Iasi, Buzau, Oradea, Tulcea - ca sa numim doar cateva dintre localitati - s-a desfasurat cel mai mare eveniment public in apararea vietii din Romania.

Marsul pentru Viata (March for Life), Bucuresti, 2013 - Reportaj TVRiMarsul pentru Viata
este cel mai mare eveniment pro-life din Romania
. Pe 23 Martie ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai frumoasa forma de implicare sociala si civica.
Daca pretuiesti o femeie, pretuieste si copilul ei. Daca vrei sa ajuti o femeie, ajuta si copilul ei. Daca iubesti o femeie, iubeste si copilul ei.

Iubeste-i pe amandoi! Asuma, ajuta, adopta.
Vino pe 23 Martie la Marsul pentru Viata.

Implicati-va!
Contactati colectivele locale de organizare!
Mai multe detalii despre Marsul pentru Viata din Romania la:
- MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com

Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1, primavara - Martie 2013 - Marsul pentru Viata


Descarca fisierul (4 MB)
Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisierul, dati click dreapta pe link si apoi alegeti "Save Target As ..." sau "Save Link As ..."

Marsul pentru Viata - sambata 24 martie 2012 in Romania (mars national in 19 orase si 2 sate: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Tg. Mures, Satu Mare, Pitesti, Resita, Falticeni, Deva,...), duminica 25 martie 2012 in Bruxelles, Belgia si in alte tari...
- Marsul pentru Viata, anticorp intr-o societate bolnava - 24 Martie 2012 - ProVitaBucuresti.ro
- Marsul pentru Viata 2011 - 26 Martie 2011 - ProVitaBucuresti.ro
- www.facebok.com/provitabucuresti

Prima editie a "Marsului pentru Viata" in Bucuresti desfasurat pe 26 martie 2011
(vezi si galeria foto, inregistrarea video)


O stire despre Marsul pentru Viata de sambata 26 martie 2011 publicata in portalul LifeNews.com
"The provita movement in Romania is thriving in order to follow closely its more experienced colleagues from Western Europe; this year, for the first time, the “March for Life” will turn into a large scale event, scheduled for Saturday, 26th of March 2011..."
http://www.lifenews.com/2011/03/22/romania-pro-life-march-for-life-coming-up-in-three-cities/

Marsul pentru Viata - duminica 24 martie 2013 in Bruxelles, Belgia

March for Life - Marche pour la Vie - Mars Voor het Leven - Bruxelles, Belgium - Pro Life


Mars pentru Viata in Madrid (Spania) si Slovacia:

Last February 50 pro-life associations announced a march to be held in Madrid on Saturday, 26 March 2011 to celebrate International Pro-life Day - www.sialavida25m.org

MADRID, Spain, March 28, 2011 (LifeSiteNews.com) – An estimated 150,000-plus pro-lifers gathered to celebrate life and protest a new abortion law in Madrid on Sunday.  Hundreds of others marched in over 80 Spanish cities, including Barcelona, Oviedo, Zaragoza and Las Palmas, and internationally on March 25 as part of recognition for the International Day of the Unborn Child.

(...)

“We have the power of our vote,” said Dr. Joya, ”the scientific, legal and moral right on our side.”
For photographs of the march from Spain, click here.

Biggest campaign which is in progress in this days. More can see on www.25marec.sk (in slovak only)

Marsul pentru Viata - vineri 22 ianuarie 2016 in Washington, D.C., USA si duminica 24 ianuarie 2016 in Paris, Franta
March for Life - Friday January 22, 2016 Washington, D.C., USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand

PRO-VIE ET PRO-FEMME vont main dans la main

PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.orgPRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2

En marche pour la Vie - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.  MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.  MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique
La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.

MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics
Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.

MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii
Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.


Marsul pentru Viata in alte tari

March for Life - Canada
March for Life - USA
Rally for Life - Irlanda
Mars voor het Leven - Olanda
Marsch für's Läbe - Elvetia
Marsch für das Leben - Germania
Mars voor het Leven - Marche pur la Vie - Belgia
Marche pur la Vie - Franta
Si a la Vida - Spania
Marcia per la Vita - Italia
Mars pentru Viata - Slovacia


PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception


silenced-pro-life-marsul-tacerii-1-iunie-2010-pro-vita-bucuresti Pe data de 1 Iunie 2010, Pro Vita Bucuresti organizeaza "Marsul Tacerii". Un mars pentru dreptul la viata al copilului nascut si nenascut.

Copiii si mamele lor au nevoie de sprijinul nostru. Problemele sunt multe dar nu avortul este solutia.

 


Copiii nenascuti nu pot striga si nici nu pot raspunde daca-si doresc sau nu viata. Suntem acolo pentru cei care nu pot face nimic pentru a se apara. 

Punctul de intalnire va fi in parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17:00.

Detalii la: http://www.provitabucuresti.ro/activitati/manif-conf/219-marsultacerii2010

 


Invitam pe toti crestinii carora le pasa de viitorul acestei natiuni sa semneze si sa raspandeasca Declaratia de la Timisoara !

Declaratia de la Timisoara a fost finalizata si lansata in 20 martie 2010.

Detalii la: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Multumim tuturor care s-au implicat in redactarea declaratiei.

the-pill-kills-protest-the-pill-sat-jun-5-2010-PKwide5

CAT COSTA UN AVORT?
O VIATA UMANA, O VIATA A UNEI PERSOANE, O VIATA A UNUI OM!

COMBIEN UN AVORTEMENT?
UNE VIE HUMAINE,  LA VIE D'UNE PERSONNE, UNE VIE D'UN HOMME!

HOW MUCH DOES AN ABORTION COST?
A HUMAN LIFE, A LIFE OF A PERSON, A LIFE OF A MAN!

Without the right to life... All other rights are meaningless - Pro-Life Women - Pro-Life Campaign - Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens - Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life) - ProLifeCampaign.ie


Without the right to life... All other rights are meaningless
Pro-Life Women - Pro-Life Campaign

Sans le droit à la vie... Tous les autres droits sont dénués de sens
Femmes Pour la Vie  - Campagne Pour la Vie

Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens
Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life)

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception

PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

Sus

Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.
Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.Reproducerea sub orice forma, in intreg sau parte, a materialelor, este permisa si incurajata si poate fi facuta in conditiile acestei licente, adica doar in scopuri non-comerciale si trebuie sa fie insotita de citarea sursei. Modificarea materialelor preluate este interzisa. Respectarea conditiei de "fair use" (utilizare cinstita) este obligatorie.
 

Avortul pe scurt...

C A R T E

Indrumarul-medical-si-crestin-despre-viata-al-Federatiei-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-Autori-Dr.Christa-Todea-Gross,-Preot-prof.-dr.-Ilie-Moldovan-Editura-Renasterea-2008-Coperta-1

Cartea de bioetica medicala si crestina: Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Autor: Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea, Cluj-Napoca, 2008
Cartea este scrisa pe intelesul tuturor, nu trebuie sa ai anumite cunostinte medicale ca sa intelegi ce scrie in ea.
Descarcare / Download Carte - GRATUIT

Marketing pentru genocid
Cartea isi propune sa contribuie la prezentarea cat mai clara a originilor, mijloacelor si scopurilor urmarite de "industria avorturilor". Intr-adevar, cand vorbim despre avort vorbim si despre o industrie - despre o imensa afacere, cu implicatii si sustineri puternice in guverne si in institutiile supra-nationale, globaliste - care are ca "obiect de activitate" si mijloc de obtinere a profitului uciderea copiilor nenascuti.


Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014 (prima ed) - ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014

Titlu original:
ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013
AbortionExploitsWomen.com

Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)
Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- Pornografia maladia secolului XXI (21)

Pentru mai multe carti, brosuri, afise, pliante Pro-Vita, etc. click aici

"Raspunsul la criza unei sarcini este eliminarea crizei, nu a copilului."  (Jeannie W. French)
Pentru ca exista intotdeauna un motiv pentru a alege viata!

"The response to crisis pregnancy is to eliminate the crisis, not the child." (Jeannie W. French)
Because there's always a reason to choose life!

"Ca Tu ai zidit rarunchii mei Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele." (Psalmul 138, verset 13 - Biblia)

"Quia Tu possedisti renes meos suscepisti me de utero matris meae." (Psalmul 138:13 - Biblia vulgata sau Vulgata in latina - Latin Vulgate Bible)

"That You built my reins Lord, You knit me together in my mother's womb." (Psalm 138, verse 13 - Bible)

"Orice tara care accepta avortul nu isi invata oamenii sa iubeasca, ci ii invata sa foloseasca orice violenta pentru a obtine ceea ce vor."  (Maica Tereza de Calcutta)

"Any country that accepts abortion is not teaching its people to love, but to use any violence to get what it wants." (Mother Teresa of Calcutta)

"Avortul omoara constiinta si distruge pacea.” (Maica Tereza de Calcutta)
"Abortion kills consciousness and destroy peace." (Mother Teresa of Calcutta)

"Numarul de avorturi arata starea morala a unei natiuni." (Patriarhul Chiril al Rusiei)
"Number of abortions show moral status of a nation." (Patriarch Kirill of Russia)

"Calea de realizare a binelui comun si a pacii este inainte de toate respectul fata de viata umana.” (Papa Benedict al XVI-lea)
"The way to achieve the common good and peace is above all respect for human life." (Pope Benedict XVI)

"Fara dreptul la viata, nici un alt drept nu poate avea inteles." (Ronald Reagan)
"Without the right to life, no other right can not be understood." (Ronald Reagan)


Una din activitatile proiectului „Rupe Tacerea” este diseminarea unor marturii personale despre impactul nefast al avortului in viata celor afectati. Toate marturiile sunt veridice. Multumim persoanelor care au fost de acord sa fie filmate pentru curajul de care au dat dovada, expunandu-se public in incercarea de a rupe tacerea din jurul unui subiect atat de delicat si dificil de abordat oriunde in lume, dar mai cu seama in Romania. -  Un proiect derulat de Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti filiala Bucuresti.


Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale. - Pro Vita Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro
Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale.

Strigatul mut. Afla adevarul despre avort!

Cultura Vietii - Blog de promovare a valorilor vietii - Pro Vita - Pro Life

CulturaVietii.ro - Stiri, informatii si analize pro-vita si pro-familie - Temele de interes ale blogului provita: bioetica (etica vietii si etica medicala - avort, reproducere asistata, handicap, contraceptie, fertilizare in vitro - FIV, etc.), eutanasie, sinucidere asistata, transplant de organe, handicap, clonare, inginerie genetica, celule stem, casatorie, familie, sexualitate, adoptie, demografie, prostitutie, trafic de persoane, homosexualitate, casatorie intre persoane de acelasi sex, politica, legislatie, etc. - toate dintr-o perspectiva conservatoare, in sens religios dar si al stiintelor juridice, politice si filosofice.

MEDICI PENTRU VIATA - In apararea vietii umane, din prima clipa. - MediciPentruViata.ro
"Medicii pentru viata" isi propun apararea vietii umane in toate stadiile sale, din momentul conceptiei pana la moartea naturala, in conformitate cu juramintele si deontologia medicale autentice.

Canal video Pro-Vita:
ProvitaTV.ro este un canal video dedicat filmelor documentare de interes pentru cei care sustin valorile pro-vita si manifesta interes pentru bioetica. Filmele abordeaza subiecte precum respectul pentru viata, avortul, eutanasia, reproducerea asistata, transplantul de organe, handicapul, clonarea, ingineria genetica, terapia cu celule stem etc.

Pro Vita Bucuresti pe Vimeo

Pro Vita Bucuresti pe Youtube

Ghid legislativ pentru familie si parinti Pro Vita Bucuresti

Alaturati-va initiativei
"UNUL DINTRE NOI"
pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013
Unul dintre noi - One of Us
Alaturati-va initiativei "UNUL DINTRE NOI" pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013 - Unul dintre noi - One of Us

Start in initiativa cetateneasca europeana „Unul dintre noi” - CulturaVietii.ro

Imi vaccinez fetita contra HPV?

Asociatia Provita - Filiala Bucuresti va ofera un material informativ despre vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV).
Descarca pliantul de aici

 
DONEAZA - Ajutorul tau conteaza!

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti)

Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti) unde sunt si asezamintele de plasament familial Pro-Vita conduse de preotul Nicolae Tanase.


Valea Plopului 418 Orphans on Facebook - Voluntari in Romania pentru a ajuta copii orfani (si copii salvati de la avort) din asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova

Alianta Familiilor din Romania - AFR - Pentru familii adevarate si puternice.
 
Coalitia pentru Familie - CoalitiaPentruFamilie.ro

Filantropia Bisericii Ortodoxe
Filantropia Bisericii Ortodoxe - Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana

Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana - map.Patriarhia.ro

"Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau" (Sfantul Ioan Scararul)

Anti-Abortion Campaigns

International Pro-Life, Anti-Abortion Campaigns

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2PRO LIFE + PRO WOMEN go hand in hand - PRO LIFE CAMPAIGN - March For Life - Friday January 22nd 2016 in Washington DC, USA - MarchForLife.org

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France
ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA!

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 - ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA! - JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ-VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ- VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

En marche pour la Vie - Dimanche 13 Janvier 2013 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Grande Marche nationale pour le respect de la vie - Dimanche 22 Janvier 2012 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Paris - Dimanche 17 janvier 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Vite, Pro-Vita
Patruzeci de mii de manifestanti pentru viata, la Paris (2010)
O delegatie romana de la Asociatia Pro-Vita Bucuresti a participat, pentru a treia oara consecutiv, la Marsul pentru Viata de la Paris, cea mai mare manifestare europeana de acest fel.

Provita Bucuresti a participat la cel mai important eveniment prolife european
- Marche pour la Vie - Paris 2009 - CIVITAS

O declaratie de dragoste fata de viata: Marsul de la Paris 2010 - ProVitaBucuresti.ro

Anti-Abortion Campaign by EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Bruxelles - L'avortement dechire sa vie - Il y a toujours une autre solution - MarchePourLaVieBruxelles.org

Anti-Abortion Campaign by MarchePourLaVieBruxelles.org

March for Life 2010 - Washington DC - Friday, January 22nd 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita

Marsul Pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita - March for Life 2010 - Washington DC 22 Jan 2010
Anti-Abortion Campaign also by: StopTheAbortionMandate.com


URGENT ALERT - MARCH 2010

PRESIDENT OBAMA WILL TRY TO PUSH THROUGH PRO-ABORTION HEALTHCARE LEGISLATION

 Truth about Abortion - A part of the information from this Romanian Pro-Vita (Pro-Life) movement site is put on the international, global version of Pro-Life movement site: TruthAboutAbortion.org