Victima a violentei in familie?
 Daca esti insarcinata si victima a violentei in familie, sau daca partenerul te preseaza sa faci avort, impotriva vointei tale, aici gasesti ajutor:
- Institutii active in prevenirea si combaterea violentei in familie

- Adaposturi pentru victimele violentei in familie

Ultimele articole

Campanii Anti-Avort

Alege Viata !
NU iti ucide bebelusul !

Alege viata ! NU iti ucide bebelusul ! - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life

Dreptul la Viata -
Spune NU avortului
Dreptul la Viata ! Spune NU Avortului - Campanie Anti Avort - Campanie Pro-Vita - Pentru Viata - Pro-Life


International Anti-Abortion Campaigns

The Pill Kills - Pilula Ucide
The Pill Kills - The Pill Kills Women - The Pill Kills Unborn Babies - Pilula (anticonceptionala, contraceptiva hormonala, etc.) Omoara Femeile - Pilula Omoara Copii Nenascuti - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
- The Pill Kills Women -
Pilula (anticonceptionala, contraceptiva, hormonala, etc.) Omoara Femeile
- The Pill Kills Babies -
Pilula Omoara Copii Nenascuti

A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust.
A two minute video overview of abortion. A two-minute video overview of abortion. What it is, who it affects, how it is performed, why it happens, and why it is unjust. Anti Abortion Campaign by Abort73.com - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The graphic portions of this video have been obscured through pixelization. For an unfiltered look at what abortion actually does to the most helpless members of the human community, visit Abort73.com.
Anti-Abortion Campaign by Abort73.com

The Truth Trucks -
The Truth about Abortion -
Adevarul despre Avort

Where are the Truth Trucks now ? - OperationRescue.org - The Truth about Abortion - Campanie Pro Life - Pro Vita - Pentru Viata
The Truth Trucks - Anti-Abortion Campaign by OperationRescue.org

Mai multe campanii din Romania, dar si internationale, de informare, consiliere si ajutor: Campanii Anti-Avort, pliante Pro Vita, brosuri, carti, Pentru Viata - Pro Life - Choose Life ! - Alege Viata ! Nu iti ucide bebelusul ! Consiliere, Ajutor - femei in criza de sarcina, pre si post avort, familii...

Mesaje pe Twitter

Utilizatori online

Avem 6 vizitatori online
Cum se manifesta consecintele avortului la femei (Sindromul Post-Avort) Imprimare
Avort - Sindromul Post-Avort
Scris de Administrator   
Miercuri, 03 Decembrie 2008
Vizualizări: 21458
Autor: Vicki Thorn
Biroul national pentru impacare si vindecare post-avort 
P.O.Box 070477, Milwaukee, WI 53207/0477 USA
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Tel: 1-414-483-4141
Copyright 2004 (Toate drepturile rezervate)

- Aceste manifestari sunt observate la femeile care au avut un avort sau mai multe. Ar putea exista o combinatie a catorva sau a tuturor acestor simptome, descrise mai jos, la femeile cu care va intalniti. Este important sa tineti minte ca exista o diferenta mare in ceea ce priveste severitatea reactiilor. Unele manifestari pot fi intalnite mai des in anumite culturi decat in altele. Reactiile vor fi diferite, de la suferinta usoara, pana la confuzii grave sau reactii profunde ce pot include tulburari de stres post-traumatic. (Femeile care au un risc mai mare de a dezvolta reactii severe sunt cele cu multe traume, avortul fiind doar una dintre ele). Oamenii care lucreaza in domeniul vindecarii pierderilor grele au scris despre nevoia rezolvarii pierderii avortului si recunosc ca aceasta pierdere nerecunoscuta poate iesi la suprafata in timpul pierderilor ulterioare.

- Este important sa recunoastem ca in anumite culturi avortul reprezinta o alegere impusa. Este o alegere imposibila facuta din cauza conditiilor politice, a lipsei de resurse economice, teama de alti copii sau teama pentru familie. In culturile cu conditii economice dificile sau climat politic dificil poti intalni femei cu multe avorturi, uneori atat de multe, incat ele nici nu-si amintesc cate au fost. Cand am vizitat Ucraina, medicii mi-au vorbit despre femei cu 15 pana la 20 de avorturi. Se considera ca o femeie in Rusia a facut in medie 9 avorturi. Pun aceasta problema pentru a va sensibiliza pe dvs. ca fiind cea care vrea sa ajute aceste femei sa fiti deschisa la orice auziti. Trebuie sa faceti tot ce va sta in puteri ca sa le ajutati si sa nu va exprimati socul cand auziti cate avorturi au facut.

- Este important sa recunoastem ca diversitatea convingerilor despre impactul avortului asupra femeii si asupra familiei este strans legata de diferentele culturale. Trebuie sa fim foarte sensibili la sistemul convingerilor culturale al celor care se adreseaza dupa ajutor. In unele culturi, cum ar fi Taiwan si Japonia, se crede ca avortul are consecinte spirituale de durata. Membrii acestor culturi recunosc ca spiritul copilului avortat poate urmari familia, asa ca templele ofera ceremonii speciale pentru a imblanzi aceste spirite. Unele spirite sunt nelinistite, unele sunt binevoitoare, iar altele pot fi rauvoitoare. La fel se crede si despre copiii pierduti prin pierdere spontana de sarcina, in unele cazuri.

- Multe dintre simptomele discutate reprezinta simptome obisnuite reactiilor create de traume si doliu. Cand lucram cu femeile este foarte important sa recunoastem drept normala experienta lor si ceea ce ne descriu ele. Uneori femeile se simt ingrozitor deoarece ceilalti nu trec prin aceleasi experiente. Pe masura ce discuta cu dvs., ele vor selecta cu atentie care dintre simptome sa vi le descrie, daca nu le spuneti ca experienta lor reprezinta reactii normale si simptome ale suferintei. Le puteti spune: „Alte femei impartasesc aceeasi experienta” sau „Este o reactie normala de suferinta”.

- La inceput, puteam vedea rareori femei mai tinere de 25 de ani si la mai putin de 5-10 ani de la avort, la centrele pastorale de consiliere. Acest lucru s-a schimbat si nu mai este deloc neobisnuit sa vezi o femeie foarte aproape de un avort facut, chiar la cateva zile de la el, in aceste centre de consiliere. In plus, daca va intalniti cu ea atunci cand trece printr-o alta pierdere pre-natala (pierdere spontana de sarcina, nasterea unui copil mort sau sarcina ectopica), este posibil sa fi trecut printr-un avort nu demult. Femeia care a facut un avort va ezita sa-l mentioneze - daca nu-i veti spune, intr-un fel sau altul – si nu va sti ca aceasta constituie o pierdere pentru ea. Acest lucru poate fi facut in prima sedinta, intreband-o daca a suferit vreo pierdere de sarcina anterioara, cum ar fi pierdere spontana de sarcina, nasterea unui copil mort, nasterea si oferirea copilului spre adoptie, avort sau sarcina ectopica. Enumerati aceste pierderi, cand puneti intrebari, dar niciodata nu o intrebati despre avort in primul rand. Uneori, femeile nu considera avortul ca fiind o pierdere reproductiva. Ele cred ca au trecut doar printr-o procedura medicala. Pomenindu-i despre avort in asemenea fel, o ajutati sa inteleaga de ce aceasta experienta o poate nelinisti.

- Cercetari occidentale din domeniul activitatii creierului arata ca intre varsta de 11 si 19 ani, activitatea logica a creierului se „reaseaza”, astfel deciziile luate in aceasta perioada pot fi defectuoase. In plus, corpul calos, partea creierului care functioneaza ca o punte intre emisfera cerebrala dreapta si cea stanga nu se dezvolta complet pana la 25 de ani aproximativ. Aceasta se pare ca este varsta cand femeile se adreseaza dupa ajutor. Este posibil ca o femeie poate avea probleme cu „procesarea” completa a pierderii din avort, inaintea acelei varste. Femeile de orice varsta pot suferi din cauza avortului. Uneori chiar cele in varsta sufera de pe urma unei asemenea pierderi si aceasta nu iese la suprafata pana in momentul in care ele se afla in pragul mortii, cand devin foarte speriate si agitate.

- Daca cunoasteti manifestari de abuz sexual, veti recunoaste multe asemenea manifestari la femeile care au avut avorturi si la cele ale victimelor abuzurilor sexuale. Multi medici terapeuti sau asistenti de ingrijire pastorala, care cunosc pierderile din avort, stiu ca multe femei trec prin experiente de abuz sexual. Asta nu inseamna ca abuzul a dus la avort, ci faptul ca aceste abuzuri i-au distrus limitele si dandu-i mesaje distorsionate despre dragoste si iubire. Femeia este implicata intr-o relatie nesanatoasa, este posibil sa aiba o relatie sexuala prematura, sa devina insarcinata si sa faca un avort din cauza lipsei de sprijin din familie.
Manifestarile consecintelor avortului sunt:

- Negarea/respingerea consecintelor avortului: Multe femei au petrecut multi ani fara sa cunoasca ranile pe care avortul le-a lasat in viata lor. De multe ori apare asa-numitul „incident declansator”. Ea vede sau aude ceva ce o face brusc sa-si aduca aminte de pierderea avortului. Numai atunci cauta ajutor.

- Diminuarea aprecierii fata de sine: Femeile declara ca nu se simt bine in pielea lor. Ele vorbesc ca nu merita ca primeasca iertare de la Dumnezeu.

- Suferinta: Pierderea unei sarcini, dorita sau nu, este problema unei pierderi importante. Sarcina poate avea un inteles simbolic, de exemplu, faptul de a deveni mama, ceea ce poate fi o dorinta profunda a unei femei. A pierde aceasta posibilitate poate insemna o suferinta.

- Identitate trunchiata a statutului de mama: Atunci cand este avortata prima sarcina, este taiat progresul natural psihologic si spiritual catre maternitate. Un avort sterge dovada vizibila a maternitatii iar intreruperea sarcinii scurtcircuiteaza schimbarile biologice din organismul si creierul mamei, schimbari care o pregatesc pentru maternitate. Dupa o pierdere prin avort, unei femei ii este foarte greu sa faca trecerea spre maternitate, la o noua sarcina. Acest lucru poate avea un impact asupra modului in care se creeaza o legatura intre ea si viitorul ei copil si felul in care il creste. In procesul de vindecare, reapare identitatea sa de mama.

- Depresia: Intr-un studiu facut, in 1984, pe femei, care au avut un avort cu 8 ani mai inainte, 65% aveau un risc inalt de depresie clinica. Intr-un studiu facut de dr. Hannah Soderburg pe 854 femei, 60% au declarat ca aveau tulburari emotionale.

- Asumarea vinii: Femeile deseori se considera responsabile de aceasta decizie, chiar daca au fost fortate de anumite circumstante sau de alti oameni.

- Senzatia de instrainare si izolare fata de sine insasi, de familie, prieteni si alti oameni: Femeia se distanteaza de familie astfel incat ea nu trebuie sa le spuna nimic despre avort, in special daca se teme ca o vor dezaproba. Ea se izoleaza de prieteni, chiar daca acestia au aflat si au ajutat-o. Tocmai fiindca ei ii amintesc despre avort, iar ea, care vrea sa-l uite, se izoleaza. Membrii familiei observa ca femeia s-a schimbat, se comporta diferit cu ei, dar nu stiu de ce.

- Rusinea: Multe femei sustin ca simt rusine dupa un avort.

- Supararea: Acest sentiment este adesea adanc ingropat in subconstient. Dar nu este intotdeauna cazul, caci femeia poate fi foarte suparata si agresiva in limbaj atunci cand va vorbeste. Adesea ea este foarte suparata pe tatal copilului, daca el forteaza avortul, pe parintii sai, daca acestia o forteaza sa avorteze sau nu o sprijina. In final, femeia este suparata pe ea insasi pentru ca nu a fost destul de tare sau pentru ca a ales decizia avortului. Depresia si supararea reprezinta partile neserioase ale aceleiasi experiente. Totusi, ea nu se simte indreptatita la suparare astfel ca veti lucra cu ea pentru a-i permite sa-si exprime supararea. (Supararea este o emotie, care daca nu este procesata, sta in noi si eventual se preschimba in amaraciune).

- Simptome ale traumelor din timpul procedurii de avort: Multe femei vor experimenta mai tarziu unele tipuri de traume produse in timpul procedurilor de avort, de la dureri intense la abuzul verbal al personalului medical, vederea ramasitelor fetale, molestarea sexuala din timpul procedurii de avort. Daca o femeie trece si prin alte traume cum ar fi molestare sau viol, acestea pot aparea la suprafata chiar in timpul procedurii de avort.

- Deficienta de concentrare

- Cosmaruri/Vise cu copii: Aceste viziuni pot avea in centrul lor creaturi-copii amenintatori, care ataca sau cum ii descriu femeile, „papusi, copii dezmembrati sau in nevoi, care nu pot fi mangaiati, consolati sau ingrijiti. Unele vise pot fi mai simbolice ca reprezentand o fiinta vulnerabila, amenintata de ceva fioros, cum ar fi un pisoias urmarit de un leu sau un rechin.”

- Halucinatii auditive: plans de copil. Aceasta este o reactie comuna de suferinta, foarte tulburatoare. Cand cineva drag noua moare, adesea ne gandim ca i-am auzit vocea doar pentru o clipa, chiar la inceputul perioadei noastre de suferinta. Oamenii se intreaba cum de se poate intampla acest lucru, daca nu si-au vazut niciodata copilul.

- Reamintiri fulgurante ale unor secvente din experienta de avort: Acestea sunt declansate de situatii din mediul femeii care ii readuc in memorie avortul, ca si cum ar fi acolo unde se facea procedura. De exemplu, poate simti mirosul, pe care il identifica cu experienta avortului. Daca procedura a fost facuta prin aspirare, sunetul motorului aspiratorului poate sa declanseze o asemenea amintire. Aceste secvente sunt foarte stresante deoarece femeia nu este pregatita fizic si emotional pentru ele.

- Tulburari ale somnului: Dupa avort, femeile afirma ca nu dorm bine. Ele sustin ca au cosmaruri ingrozitoare care le fac sa le fie teama sa mai doarma. Daca doriti sa mediatizati activitatea de consiliere post-avort, o puteti face dand un anunt la un post de radio care emite toata noaptea. Veti avea imediat ecouri.

- Ganduri de suicid: Intr-un studiu efectuat in statul american Ohio de catre Suicide Anonymous Hotline (Societatea Sinucigasul Anonim), intr-o perioada de 36 de luni, din 4.000 de femei care au sunat, 1.800 avusesera anterior avorturi. Femeile declarau ca nu merita sa traiasca si descriau activitatea de risc in care se angajau cu intentii de a-si pune capat zilelor. Multe femei va vor spune ca s-au gandit la sinucidere la un moment dat dupa avort.
- Un studiu realizat in Scandinavia, care analiza rezultatele femeilor in primul an de dupa un avort, in comparatie cu un grup de control al unor femei care nu mai fusesera insarcinate niciodata, concluziona ca femeile care facusera un avort aveau un risc de trei ori mai mare de a comite un suicid fata de femeile care n-au fost insarcinate niciodata si de sase ori mai mare fata de femeile care au nascut. Nasterea se pare ca ofera un element de protectie impotriva comportamentului sinucigas, chiar daca apare depresia post-partum.

- Abuzul de alcool si droguri: Multe femei vor recunoaste ca si-au inabusit durerea avortului in alcool sau droguri. Intr-un studiu realizat in California pe 12.000 de gravide, s-a descoperit ca printre femeile cu doua sau mai multe avorturi anterioare, practic toate au consumat alcool, pana la trei unitati pe zi, pe parcursul intregii perioade de sarcina. Un studiu efectuat de Spitalul din Boston a aratat ca dintre femeile sarace luate in evidenta pentru ingrijire prenatala, cele care au declarat ca intrebuintau cocaina aveau o probabilitate de doua ori mai mare sa fi avut doua avorturi anterioare si de trei ori mai mare sa fi avut trei avorturi, in comparatie cu femeile din grupul de control care utilizau alte droguri in afara de cocaina. Avortul iese adesea la suprafata in timpul vindecarii la femeile consumatoare de droguri.

- Probleme in relatia cu sotul: In proportie de 70% relatiile de cuplu stabilite in mod romantic se rup dupa avort. Este posibil ca femeia pe care o consiliati sa nu mai fie impreuna cu tatal copilului avortat. Parintii sufera in moduri diferite si pot sa simta, fiecare in parte, ca nu sunt intelesi de partener. Uneori exista o mare suparare intre ei determinata de decizia avortului. Comunicarea adesea se rupe dupa experienta avortului. Relatia lor sexuala sufera deoarece nici unul dintre ei nu are incredere in celalalt. A face un avort este cel mai profund mod de a-l respinge pe celalalt.
- Uneori, femeia face alegerea avortului din motive politice sau economice, fara sa-i spuna sotului. Ea se poate retrage dupa ce a facut avort, iar sotul poate ramane socat de schimbarea remarcata la sotie. S-ar putea intampla ca el sa nu afle niciodata ce s-a intamplat cu adevarat. Acest model exista in Europa de Est in trecut.

- Distantarea de familia nucleara: Foarte adesea, ca urmare a avortului, femeia se distanteaza de familia nucleara.

- Avortul poate desface prieteniile: Un model intalnit ca urmare a unui avort este distantarea de cei mai apropiati prieteni. Acest model este urmat indiferent de faptul, daca prietenii au aprobat decizia de avort sau s-au opus ei.

- Probleme de intimitate: Femeia evita relatiile intime cu barbati si femei din cauza temerilor ca va trebui sa le dezvaluie anumite lucruri despre sine, inclusiv avortul. Ea devine singura si izolata.

- Durerea fizica: Femeia ar putea descrie durerea ca fiind o durere abdominala, de menstruatie sau dureri de spate. Aceasta ar putea fi durere organica cauzata de o complicatie a procedurii de avort sau poate fi durere psihosomatica. Durerea psihosomatica, chiar daca nu are o cauza organica, doare la fel de mult. O manifestare comuna a acestui tip de durere apare ca o reactie aniversara, in acel moment al anului, cand a fost facut avortul sau cand trebuia sa se nasca copilul. Femeile relateaza ca acest tip de durere dispare dupa ce trec prin procesul de vindecare. In orice caz, femeia trebuie sfatuita sa se adreseze unui medic pentru consultatie, daca se plange de dureri fizice.

- Indiferenta: Femeia exprima „o lipsa de afectiune”. Nu este nici trista nici fericita. Ea doar exista.

- Hiperagitatia: Orice lucru legat de copii, sarcina sau avort o aduce pe femeie intr-o stare de agitatie si posibila panica.

- Dificultati in sarcinile ulterioare: Acest lucru poate include si neliniste mare in timpul sarcinii, teama de o pierdere a sarcinii, cum ar fi: pierderea spontana a sarcinii, nasterea unui copil mort sau sarcina ectopica. Poate ca ea a suferit o deteriorare a cervixului (in special daca a facut avortul in adolescenta), cicatrici ale uterului sau ale trompei uterine, cauzate de o mica infectie sau de o boala cu transmitere sexuala netratata. Daca e afectata de una dintre acestea, femeia crede ca a fost pedepsita pentru avortul pe care l-a facut. Din pacate, exista riscul uneia sau chiar a tuturor acestor complicatii, in special, daca ea a avut doua sau mai multe avorturi. Cercetarile recente confirma faptul ca sarcinile inainte de termen pot avea loc in urma unui avort. In tarile unde avortul este ilegal, femeia poate suferi complicatii care ii pun in pericol viata, aducand-o in pragul mortii, iar daca isi revine, este posibil ca ea sa nu mai poata concepe din nou.

- Dificultati in travaliile si nasterile ulterioare: Femeia poate suferi de asemenea dificultati in travaliile si nasterile urmatoare, de exemplu, travaliul incepe si nu mai progreseaza, ceea ce duce la operatie cezariana. Incapacitatea de a se atasa de copiii urmatori. Unele femei vor declara ca au avut dificultati in timpul alaptarii, in timpul hranirii bebelusului cu biberonul, in timpul schimbatului scutecelor bebelusului. Atasamentul care se creeaza este caracterizat ca fiind un comportament ultraprotector si de distantare emotionala. Uneori puteti observa o mama tinand copilul intr-un mod ciudat, adesea stand cu spatele la ea sau tinandu-l mai jos de mijlocul ei. Acesta poate fi un semn pentru cineva care trebuie sa intervina si sa o ajute. Mamele de obicei tin copiii aproape de inima, cand ii imbratiseaza, sau la aproximativ 20 cm de la fata sa, daca i se uita in ochi. 

- Reactii bruste: La multe femei apar manifestari violente bizare, care pot fi determinate de fascinatia sau obsesia fata de sarcina, manifestari ce pot duce la un comportament bizar pe termen scurt. Unele femei au rapit copiii altora sau au luat ostatece o femeie gravida, amenintand-o ca o va rani si ca-i va lua copilul in perioada cand trebuie sa nasca.

- Evitarea copiilor si a gravidelor: Femeia traumatizata de avort evita femeile gravide si nou-nascutii din familia sa extinsa.

- Tulburari de alimentatie (anorexie sau bulimie): Femeia poate sa inceteze sa mai manance suficient, poate vomita ca sa se autopedepseasca si poate manca prea mult pentru a lua in greutate, in scopul de a se face neatractiva pentru barbati.

- Automutilarea: Aceasta poate lua forma histerectomiei sau a ligaturii trompelor. Daca a devenit infertila cu ajutorul chirurgiei, aceasta inseamna pierderea totala a fertilitatii sale, pe care o veti ajuta sa o rezolve. Daca femeia recurge la alte mutilari proprii, cum ar fi taierea sau arderea propriului corp, este posibil ca ea sa fi fost abuzata sexual.

- Disfunctie sexuala sau promiscuitate: Comportamentul sexual promiscuu urmeaza adesea avortului. Multe femei au un comportament promiscuu dupa avort. Este o dorinta inconstienta de a inlocui sarcina pierduta. Acest lucru poate duce la alt avort. Disfunctia sexuala se pare ca apare mai tarziu, in special daca este casatorita cu tatal copilului avortat.

- Sarcina de nevoie: Femeia ar putea fi obligata sa devina insarcinata din nou, adesea in aproximativ un an de la procedura de avort.

- Sarcina-fantoma: Femeia poate face teste de sarcina imediat dupa avort sa vada daca nu cumva a ramas din nou insarcinata. Uneori va fi panicata de aparitia menstrelor deoarece se va gandi ca poate fi pierdere spontana de sarcina. Exista de asemenea o conditie medicala ce poate fi indusa cand semnele sarcinii sunt imitate de organismul sau, insa sarcina biologica lipseste.

- Mariajul drept compensatie: Casatoria intre partenerii partasi la un avort, care urmeaza unui avort, se face in scopul de salva relatia. Aceste casatorii inainte de decizie se caracterizeaza prin dificultati severe de comunicare. Avortul nu e mentionat nicicand. Eventual, partenerii pot lovi unul in altul emotional sau fizic, atunci cand suferinta avortului iese la suprafata.

- Dificultati ale mariajului: Dupa un avort pot aparea dificultati sexuale, probleme de incredere si dificultati de comunicare.

- Relatii abuzive: Femeile adesea se implica in relatii abuzive, dupa un avort; in unele cazuri ea este cea abuzata, iar in altele, ea este cea care abuzeaza.

- Reactii aniversare: Acestea pot lua forma suferintei, depresiei sau simptomelor fizice, cum ar fi durerea de spate sau abdominala care apar in jurul datei avortului sau in apropierea datei probabile a nasterii. Acestea pot aparea pe tot parcursul vietii femeii, chiar daca ea si-a vindecat pierderea. E ca si cum organismul sau isi aminteste trauma avortului.

- Supra-eforturi in cariera profesionala: In special, in cazul femeilor care aleg avortul pentru a-si termina studiile sau a se realiza in cariera profesionala, multe lucreaza istovitor pentru a tine suferinta departe de constiinta ei.

- Rani spirituale: Pentru multe femei, aceasta a fost prima lor experienta de pacat grav, asa cum recunosc. Ele considera ca au comis un pacat de neiertat (aceasta depaseste credinta) si deci este de neiertat in termenii sistemului sau de credinte. Ea se teme de Dumnezeu si crede ca va fi pedepsita, in special cand este vorba de experientele viitorului copil. Ea crede ca nu merita iertare si adesea renunta la practicile religioase. Sau ea se vede obligata sa devina implicata in practica religioasa pentru a-i dovedi lui Dumnezeu intentiile sale bune si sa o absolve de pacate.

- Pierderi ulterioare de sarcina: Femeia este posibil sa aiba o pierdere de sarcina in timp, cum ar fi sarcina ectopica, pierdere spontana de sarcina sau infertilitate. In sistemul sau de credinta, aceasta confirma pedeapsa si mania lui Dumnezeu. Cand este ajutata sa-si vindece aceste pierderi, ea poate exprima o suferinta coplesitoare. Totusi, ea nu ar putea numi care este sursa suferintei sale, caci nu are incredere in nimeni ca sa poata sa o impartaseasca. Daca se intampla acest lucru, intrebati-o despre pierderi anterioare de sarcina, numindu-le in mod specific. Ii puteti spune ca este bine sa vorbeasca despre asta.

- Abuzul asupra copiilor: Femeile ar putea avea probleme legate de frustrare, pana cand problema suferintei este rezolvata. Abuzul poate fi emotional, in termeni de distantare de copil sau chiar de lovire a lui. Unele femei isi abuzeaza verbal copilul care urmeaza avortului. Femeile cred ca „copilul lor perfect” a fost cel avortat si acum au ramas cu acesta.

- Neincrederea tot mai mare fata de barbati: Aceasta se manifesta prin neincrederea fata de barbati si este adesea o rana ascunsa. 
Femeile care au un diagnostic psihiatric cu tulburari de personalitate grave si alte probleme de sanatate mintala inainte de avort sunt predispuse la consecinte psihice severe, dupa avort.
Femeile care au avortat sarcina la o varsta mare au reactii imediate si intense. Ele au nevoie imediata de ajutor. Se prea poate ca si-au vazut copilul si aceasta le poate cauza trauma. Pentru ca au fost insarcinate o perioada mai lunga atasamentul fata de copil s-a realizat mai strans. Ele sunt adesea profund mahnite, la limita furiei. Ele sunt suparate pe Dumnezeu, pe corpul lor, pe medic, pe sotul lor, pe orice si pe oricine. Trebuie pur si simplu s-o ascultati si sa incercati sa o ajutati pe ea si pe familia ei sa treaca peste suferinta pierderii sarcinii. Mai tarziu, ea va putea sa mediteze la problemele sale. In aceste cazuri, medicii pot fi cei care fac presiuni de avort, inducandu-i teama in ceea ce priveste sanatatea copilului.

- Pentru alte informatii si studii vedeti www.afterabortion.org
- Detrimental Effects of Abortion: An annotated Bibliography with Commentary (Efectele distrugatoare ale avortului: Bibliografie adnotata cu comentarii) autor: Thomas Strahan 

- www.deveber.org Women’s Health after Abortion: the Medical and Psychological Evidence (ed. II) autor: Elisabeth Ring-Cassidy si Ian Gentles
Traducere Asociatia Provita Media

Sursa: http://www.provita.ro/index.php/trauma-avortului/cum-se-manifesta-trauma-post-avort/21-cum-se-manifesta-trauma-post-avort-/135-cum-se-manifest-consecinele-avortului-la-femei

Dincolo de valea intunecata | Beyond the dark valley (Romanian subtitles)


::RO::
Un captivant documentar care descrie efectele devastatoare ale avortului asupra femeilor, barbatilor si familiei. Filmul este destinat educarii prin exemplele personale ale celor care depun marturie si prin sustinerea argumentatiei cu fapte si date medicale si stiintifice.

 
:: EN ::
The captivating 30-minute program features stories of women and men who have suffered the devastating consequences of abortion.

It discusses the medical and scientific evidence that supports their stories and helps women who have never confronted their regret at having an abortion.

'Beyond the Dark Valley' refers those hurting from abortion to resources where they can find hope and healing after abortion and encourages those hurt by abortion to tell their stories.

Raspunsuri oneste | Honest Answers (Romanian subtitles)

 Interviuri cu femei care au trecut prin criza de sarcina si discutii despre solutiile alese de ele. Detalii despre dezvoltarea fetala, procedurile avortive si factorii de risc asociati acestora. Un film indispensabil celor care lucreaza in sprijinul femeilor in criza de sarcina, in centre de consiliere si clinici.

Despre avort | What About Abortion? (Romanian subtitles)


::RO::

Detalii despre dezvoltarea fetala, procedurile avortive si factorii de risc asociaţi acestora. Un film indispensabil celor care lucreaza in sprijinul femeilor in criza de sarcina, in centre de consiliere si clinici.

:: EN ::

"What About Abortion?" provides honest answers to medical questions about abortion. Set in an interview format, Emily Aiken, speaks with two health-care professionals about fetal development, abortion procedures, and risk factors for abortion.

Guests include:

*Dr. Allen Moore, M.D. - an OBGYN and Fellow of the American College of Abstetrics and Gynecology.
*Julie Dozier, a Licensed Professional Counselor

Consecintele alegerii | In the Wake of Choice (Romanian subtitles)


::RO::

"Consecintele alegerii" (Pro-Choise, Pro-Avort) este un documentar despre efectele alegerii avortului intr-o "cultura a mortii". Cativa dintre cei afectaţi, femei dar si barbati, vorbesc despre experienta lor nefasta si incearca sa gaseasca vindecare pentru suferinta. Foarte util pentru cabinetele de consiliere. Film produs in anul 2007.

Cum au fost si cum sunt mintite femeile care fac avort de catre doctorii ginecologi, obstretcieni, de avortionisti, si de asistentele medicale, pana si de nepasarea/fortarea parintilor, iubitului prietenului, sotului ca femeia sa faca avort.... dar urmarile avortului, trauma avortului apare ulterior, Sindromul Post-Avort apare daca la nu cateva ore, zile, luni apare la cativa ani 5, 10, 20 ani chiar de la un singur avort...Trauma avortului (avort: chirurgical - la cerere, hormonal si chimic - medicamentos). Sindromul Post-Avort manifestare, consiliere, ajutor

- O mica parte din marturia unui barbat a carei sotii a facut avort, despre minciunile doctorilor, asistentelor medicale care i-au sfatuit in tinerete sa faca avort:

"(...) Ma enervez cand ma gandesc, ca alti oameni, inclusiv eu, am fost atat de prosti sa credem acele vorbe... Nu pot spune ca am fost prosti ci tineri, naivi. Ni s-au vandut niste minciuni foarte bine slefuite. (...)".

- Un mic extras din marturia unei femei care a facut avort, si cum a trecut pestre trauma avortului:

"(...) Durerea unui avort nu poate fi ocolita sau sarita. Poti doar s-o infrunti. Va durea...Si de ce n-ar durea ?...Odata ce treci prin aceasta durere, este ca si cum poti vedea lumina de la capatul tunelului. Atunci, ai un sentiment incredibil de libertate. De aceea pot vorbi atat de liber despre asta. Si nu ma enervez in privinta asta. Nu dau vina pe nimeni. Am aceasta...Sunt libera! Sunt iertata, vindecata, si eliberata. Asta vreau pentru toata lumea. Daca ei simt durerea pe care am simtit-o si eu, vreau sa aibe parte si de asta (...)".

Pe de alta parte filmul prezinta marturiile femeilor care au renuntat la avort, chiar si in ultimul moment au renuntat la a face avort chiar daca aveau dificultati in familie, prietenul, sotul...vedeti filmul de mai sus si solutiile gasite, cum au scapat de trauma avortului, renuntand la a mai face avort pe de alta parte femeile care au facut avort cum au gasit ajutor, consiliere post-avort.

::EN::

Documenting the Effects of Abortion in a Pro-Choice (Pro-Abortion) World.

Filmmaker Miguel S. Campbell follows Ann Marie Cosgrove as she talks with people affected by aboriton. Women, men, families and freinds bravely share their stories. See the pain of living with a terrible secret. Come to understand the suffering in silence. Experience the journey toward healing. Find the hope that beings to grow. We live in a world full of choices. This film documents the effects of abortion in a pro-choice world. Produced 2007.

Mai multe filme si la:

-
Canal Video Pro-Vita: www.ProVitaTv.ro sau  http://vimeo.com/6906125
 
Filme filme documentare cu interviuri cu femei care au trecut prin criza de sarcina si discutii despre solutiile alese de ele. Detalii despre dezvoltarea fetala, procedurile avortive si factorii de risc asociati acestora. Un film indispensabil celor care lucreaza in sprijinul femeilor in criza de sarcina, in centre de consiliere si clinici.

"Consecintele alegerii" este un documentar despre efectele alegerii avortului intr-o "cultura a mortii". Cativa dintre cei afectati, femei dar si barbati, vorbesc despre experienta lor nefasta si tncearca sa gaseasca vindecare pentru suferinta. Foarte util pentru cabinetele de consiliere.

Vizionati filmele documentare aici: Despre avort, consecintele avortului, Consiliere femei insarcinate, femei in criza de sarcina, pe de alta parte Sindromul Post-Avort, Consililere Post-Avort


Alte surse:

- Brosura: Avortul si contraceptia http://www.avortulsicontraceptia.ro/arhiva/Brosura-Avortul-si-contraceptia-7-mai-2008.pdf
Share
 

Citeste articole similare cu acesta

Banner

Apel: Sprijina centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti!

Sprijina centrul de consiliere al Pro Vita Bucuresti!- Centrul pentru consilierea in criza de sarcina si post-avort. Consiliere in sarcina nedorita - Esti insarcinata? Iti lipseste sprijinul?

Asociatia Pro-Vita iti ofera gratuit servicii de consiliere si sprijin pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinii.

Pe lista activitatilor permanente ale Pro-Vita Bucuresti se afla si consilierea in criza de sarcina si post-avort - clic aici pentru detalii (aici vezi si adresele altor centre de consiliere din Bucuresti sau din alte orase ale Romaniei).

Aceasta activitate este una care cere specializare si dedicare, asa incat am decis sa oferim consilierei noastre un angajament ferm prin contract de munca. Astfel, ea se va putea concentra cat mai mult si fara alte obligatii profesionale asupra acestei parti esentiale din lucrarea noastra.
Apelam si la voi pentru a sprijini centrul de consiliere al Pro-Vita Bucuresti, contribuind printr-o donatie pentru salariul lunar al consilierei noastre.

Asociatia Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


insarcinata info Suntem aici pentru tine Tu nu esti singura Sanatate si viata pentru mame si copii Ajutam mamele si copiii 1INSARCINATA.INFO - SUNTEM AICI, PENTRU TINE - Tu nu esti singura.

In fiecare zi informam si ajutam femeile insarcinate sa depaseasca dificultatea unei sarcini neasteptate.
Centrul Vietii - Centrul de Sarcina - Consiliere si Sprijin
Info Sarcina: Centru de informare si sanatate pentru toate femeile insarcinate aflate in dificultate.
VIATA ESTE UN DAR, O BINECUVANTARE DE LA DUMNEZEU. [ Sanatate si viata pentru mame si copii. ]

TELVERDE INFO SARCINA - TELEFONUL VIETII: 0800 800 116 (Apel cu tarif normal in orice retea.)
Pentru sprijin, SUNA sau trimite SMS si te sunam noi.

Detalii la:

* Insarcinata.info

* Insarcinata.info/servicii

* Insarcinata.info/informatii

* Insarcinata.info/echipa

* Insarcinata.info/ajuta-o-mama

* Insarcinata.info/contact

SALVEAZA O VIATA! AJUTA MAMA SI COPILUL! EI DEPIND DOAR DE TINE.

- Insarcinata.info/ajuta-o-mama

TELVERDE CENTRU DE CONSILIERE - TELVERDE INFO SARCINA - 0800 800 116

Centru de informare si sanatate a sarcinii ce initiaza si desfasoara in Romania activitati medicale sustinute de o echipa de specialisti pe diverse domenii de activitate: Psihologie, Psihoterapie, Medicina, IT, Marketing, Comunicare, Fundraising, Management, Drept, Economie.

Intr-o societate civilizata consideram ca accesul la sanatate este un drept pentru fiecare cetatean, indiferent de varsta, categorie sociala, mediu de provenienta sau venit. O femeie insarcinata are nevoie cu atat mai mult de un sprijin real, pe intreaga perioada a sarcinii, mai ales cand societatea actuala nu incurajeaza natalitatea prin legi, beneficii sau sprijin material substantial in perioada de dificultate financiara a mamei.

Echipa noastra a salvat, de cand si-a inceput activitatea si pana in prezent 973 de mame si 721 de copii. Proiectul nostru de sanatate si viata pentru mame si copii se sustine doar prin donatii. Ajuta-ne sa continuam! Cu doar 10 € pe luna, poti salva o viata.
Depindem in mod direct de modul in care oamenii se implica si se responsabilizeaza pentru o societate sanatoasa. Noi te ajutam sa intelegi care sunt activitatile noastre si iti prezentam punctual cheltuielile si rezultatele noastre.

Centrul Telverde are nevoie de ajutorul tau pentru a-si continua activitatea de a salva vieti. Fiecare viata merita salvata.
Pentru a ajunge la fiecare mama in parte, noi cheltuim 10 € lunar, iar pentru a sprijini o mama si copilul ei, cheltuim 40 € lunar.
O intreaga societate are beneficii directe din sustinerea vietii si protejarea mamei si a copilului. Toate societatile civilizate se coresponsabilizeaza pentru protejarea celor mai fragili, mai mici si mai neajutorati. Ajuta mama si copilul! Depind doar de tine.

Costuri Echipa Consilieri – 1500 €/luna
Costuri Comunicare – 900 €/luna
Costuri Centrul Sfanta Teodora – 400 €/luna
Costuri Total = 2800 €/luna brut, din care se platesc impozite CAS catre Stat

Avem nevoie urgenta pentru acoperirea cheltuielilor pentru urmatoarele 3 luni. 2800 €/luna * 3 = 8400 €

- Insarcinata.info/campaigns/telverde-centru-de-consiliere

Insarcinata.info este un proiect de sanatate si viata pentru mame si copii al Asociatiei Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti, filiala Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro


Copiii nenascuti sunt fiinte umane, sunt oameni - Dovada, poze, marturii.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.
Cum arata un copil la 12 saptamani: Noah copil de 12 saptamani (din momentul conceptiei) - Uimitoarea fotografie cu Noah (sarcina pierduta, avort spontan la 12 saptamani si 5 zile - 20.02.2014) arata UMANITATEA COPILULUI NENASCUT.

Vezi poza mai mare: Noah, copilul nenascut de 12 saptamani - Fotografie 799x522 pixeli

Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, shows humanity of unborn - LifeSiteNews.com

- Stunning photo of Noah, miscarried at 12 weeks, will amaze you - LiveActionNews.org

- 6 copii ale caror vieti modifica datele dezbaterilor despre avort - StiriPentruViata.ro

- Cum arata un copil la 12 saptamani. Fotografii si marturii tulburatoare despre sase bebelusi avortati (avort spontan - pierderi ale sarcinii, nasteri premature: Noah - 12 saptamani si 5 zile, Adelaide Caines - 24 saptamani, Walter Joshua Fretz - 19 saptamani, Nathan Isaiah - 13 saptamani si 4 zile, Christian Buchanan [Mama lui Christian, Lacey, a realizat aceasta inregistrare video de pe YouTube prin care a transmis povestea lor. Oamenii i-au spus sa faca avort sau s-au intrebat de ce nu a făcut acest lucru cand au vazut handicapul lui Christian. Dar Lacey a fost mereu convinsa ca Christian – si toti ceilalti copii – sunt valorosi, in ciuda oricarei afectiuni, handicap sau circumstanta dificila cu care ei sau parintii lor s-ar putea confrunta. Christian a aratat lumii ca fiecare copil merita o sansă la viata.], David Raphael - 6 saptamani) - GanduriDinIerusalim.com

- 10 lucruri uimitoare care se intampla la copii inainte de nastere - 10 amazing things that happen to babies before birth - LiveActionNews.org


Clinicile de Avorturi, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "Sanatatea Reproducerii" DEMASCATE! 

[investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa le puteti vedea mai jos]
Clinicile de AVORTURI, Planificare Familiala ("PLANNING FAMILIAL") si serviciile pentru "SANATATEA REPRODUCERII" sunt DEMASCATE! - Investigatii sub acoperire - inregistrari video, cu camera ascunsa de catre Centrul pentru Progres Medical (CPM) - Center for Medical Progress (CMP)Trafic cu organele copiilor avortati (ucisi prin avort - AVORT sau "intreruperea sarcinii" = PRUNCUCIDERE) sau organele copiilor nascuti vii (avort prin nastere-partiala) si apoi ucisi in urma prelevarii (zdrobirii, sfaramarii si taierii corpului copilasilor [COPII FIIND INCA VII] in sau in afara uterului mamei) de tesuturi si organe (inima, ficat, plamani, timus, ochi, tesut nervos [creier, maduva spinarii], picioare si maini [pentru muschi], etc.), astfel tesuturile si organele "prelevate, luate" in scopuri de "cercetari stiintifice" sunt vandute ilegal (traficate) pentru "testarile clinice" ["clinical trials"] de medicamente, de produsele cosmetice, pentru "cercetari in regenerarea celulara" cu sau fara celule stem, etc., vanzarea organelor copiilor avortati (sau ucisi in sau in afara uterului in urma luarii tesuturilor si organelor) se face catre: companiile BioTech - Biotechnology [StemExpress, Novogenix, ABR (ADVANCED BIOSCIENCE RESOURCES, INC - Advanced BioScience Laboratories, Inc (ABLinc): Advancing Vaccines and BioTherapeutics), etc.] sau BigPharma (companiile din Marea Industrie Farmaceutica si Cosmetica), la universitati, etc.

Investigatiile au fost facute sub acoperire cu camera ascunsa pe o perioada de 3 ani (2012 - 2015) de catre Centrul de Progres Medical (The Center for Medical Progress). http://www.CenterForMedicalProgress.org

"PROFIT" - Banii obtinuti Ilicit de catre Planned Parenhood din [Traficul de] Organe si Tesuturi ale Copiilor Avortati - Lantul de clinici Planned Parenthood, clinici de Avorturi (si servicii de "Planificare Familiala", "Planning Familial", "Sanatatea Reproducerii") DEMASCATE!

"PROFIT" - Planned Parenthood's Illicit Moneymaking From Baby Body Parts - Abortion clinics, "Family Planning Clinics" and "Reproductive Health Services" EXPOSED!

Video: Published on Jan 5, 2016


Vezi mai mult despre minciunile Clinicilor de Avorturi, Planificare Familiala ("Planning Familial") si serviciile pentru Sanatatea Reproducerii ("Educatie Sexuala" - "Sexual Education", "Drepturile Reproducerii" - "Reproductive Rights", "Drepturile Sexuale" - "Sexual Rights", etc.) la:

- Clinicile de Planificare Familiala DEMASCATE ! - Cabinetele de Planificare Familiala (Planning Familial) DEMASCATE ! - Family planning clinics EXPOSED ! - Planned Parenthood EXPOSED ! - Investigarea minciunilor medicale si de manipulare cu camera ascunsa!


Campanie de panotaj - Pro Vita Bucuresti

Campania de panotaj "Cu totii am fost odata embrioni."

Martie 2012: Tema de anul acesta este "Cu totii am fost odata embrioni".
 TU. EU. NOI TOTI. AM FOST ODATA EMBRIONI. Protejeaza viata! Spune NU avortului! - Campania de panotaj - foto panou - Martie 2012 - Pro Vita Bucuresti


Campania de panotaj "Avortul opreste o inima care bate!" a inceput

ACTUALIZARE 30 martie 2011: Primul panou a fost deja decorat si se afla la intersectia intre Bd. Libertatii si Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de Palatul Parlamentului (vezi foto). Locatia a fost aleasa pentru a atrage atentia alesilor nostri. Simultan cu montarea panoului, toti parlamentarii romani in functie au primit o informare cu privire la desfasurarea "Marsului pentru viata" 2011.

In zilele urmatoare vor fi decorate si alte panouri.
Va multumim mult pentru sprijinul acordat si asteptam in continuare donatiile voastre pentru a continua campania!

Martie 2011: Tema campaniei publicitare outdoor 2011 este "Avortul opreste o inima care bate".

Avortul opreste o inima care bate! - Campania de panotaj a inceput - foto panou - Martie 2011 - Pro-Vita Bucuresti
 
Detalii despre campaniile de panotaj Pro-Vita (Pentru Viata - Pro-Life) la: www.ProVitaBucuresti.ro

MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 25 martie 2017

Marsul Pentru Viata (Pro Vita) in Romania si Republica Moldova 2017: Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine. - Vino la Marsul Pentru Viata (Pro-Vita, Pro-Life) sambata 25 martie 2017!Comunicat de presa Marsul pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

In 25 martie 2017, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VII-a (2017).

Mars Pentru Viata in Bucuresti, sambata 25 martie 2017, ora 12:30 Parcul Unirii. Traseu: Parcul Unirii - Parcul Tineretului.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2017 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).

- Descarca de aici MATERIALE PROMO cu Marsul pentru Viata: LOGO, AFIS EDITABIL, foto de profil / cover Facebook, PANCARTE pe care le poti printa pentru mars - Asociatia Studenti Pentru Viata

- Reportaj – Patriarhia sprijina Marsul pentru viata 2017 „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine” (Asociatia Studenti Pentru Viata)

- Sinodul BOR (Bisericii Ortodoxe Romane), declaratie publica in sprijinul Marsului pentru viata 2017 "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine" (Asociatia Studenti Pentru Viata)
Pentru orasele in care se desfasoara si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania si Republica Moldova vedeti: MarsulPentruViata.ro

„Marsul pentru Viata” este un eveniment care se desfasoara anual, concomitent, in mai multe orase din Romania, in jurul datei de 25 martie (sarbatoarea „Buna Vestire”) si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea pro vita (pentru viata, pro life). 

Scopul este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

25 Martie - Sarbatoarea Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului (25 Martie - Ziua Femeii Crestine si Mamei Crestine)

25 Martie - Ziua Internationala a Copilului Conceput, a Copilului Nenascut

March  25th - International Day of Conceived Child, of the Unborn Child


MARSUL PENTRU VIATA - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 26 martie 2016

Vino la Marsul pentru Viata!
MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

MARSUL PENTRU VIATA 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA.

In 26 martie 2016, in Romania si Republica Moldova se va organiza Marsul pentru Viata 2016 "Pentru viata, pentru femeie, pentru familie".
In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a VI-a (2016).

Mars pentru Viata in Bucuresti, 26 martie 2016 la ora 14:00, se porneste din Parcul Unirii.
Marsul pentru Viata din Bucuresti in 2016 este organizat de Asociatia Studenti pentru Viata (SPV).


"In perioada 1 - 31 martie, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, avand ca punct culminant Marsul pentru viata 2016 - Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat sambata, 26 martie a.c. (...)" - Comunicatul Marsului pentru viata 2016 din 29 februarie 2016 (Comunicat de presa Asociatia Studenti pentru Viata)

Dragi prieteni ai familiei si ai vietii, in saptamana 21-26 martie au loc ultimele evenimente din "Luna pentru Viata", culminand, sambata, in peste 100 de orase din Romania si Basarabia [Republica Moldova] cu "MARSUL PENTRU VIATA" editia 2016. Va rugam sa participati! (Asociatia PRO VITA Bucuresti)


(...)
Cel mai probabil, ca oricarei femei in criza de sarcina, gandul iti fuge la avort - scap de "problema".

DAR AVORTUL NU TE FACE NEINSARCINATA, CI MAMA UNUI COPIL MORT
Pentru ca maternitatea nu incepe dupa nastere, ci din momentul conceptiei. Ca si paternitatea. Dar probabil ca el neaga ca este deja tata.

Stii ca avortul opreste inima copilului care bate de la 18 zile din momentul conceptiei [ inima copilului incepe sa bata la 18 zile de la conceptie, si la 21 de zile pompeaza sange prin sistemul circulator inchis ]. Si ca, dupa avort, femeile plang in fiecare an si se gandesc cati ani ar fi avut copilul lor daca l-ar fi nascut. Plang cand vad alti copii de acea varsta. (...)

Draga mea, nu esti singura! Si poti alege viata copilului tau! (...) E viata din viata ta! El te iubeste! Cu fiecare copil, un inger vine in lume!

(Extras din: SCRISOARE CATRE O FEMEIE IN CRIZA DE SARCINA - fluturas Asociatia Studenti pentru Viata, Marsul pentru Viata 2016)

 


MARSUL PENTRU VIATA - Fiecare viata este un dar
MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA
Sambata 21 martie 2015

Vino la Marsul pentru Viata!

MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEIMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania
MARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - 3In Romania, Marsul pentru Viata se afla la editia a V-a (2015). Pana in prezent sunt anuntati organizatori in peste 60 de orase din Romania si, in premiera, in Republica Moldova, la Chisinau si Orhei.

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.roMARSUL PENTRU VIATA 2015 - Fiecare viata este un dar. - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI - In peste 60 de orase din Romania - Traieste Pentru Viata - Live For Life - vertical
Afis: Marsul pentru Viata 2015 - Fiecare viata este un dar - rezolutie mare 1787x2526 - vertical (afisul de mai sus este in rezolutie 509x720 pixeli maxim)

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata din Romania vedeti: MarsulPentruViata.ro


MARSUL PENTRU VIATA IN ROMANIA
Sambata 22, Duminica 23 martie 2014

Vino la marsul pentru Viata!
Adoptia, o alegere nobila. - MARSUL PENTRU VIATA 2014 - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsul pentru Viata in Bucuresti:

MARSUL PENTRU VIATA 2014 in Bucuresti - Vino la marsul pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Pentru alte orase si detalii (ziua, ora, trasee, contacte) despre Marsul pentru Viata vedeti: MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com.

Revista Pentru Viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2, primavara - Martie 2014 - Marsul pentru Viata


Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, toamna 2014


Revista Pentru Viata:
- Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1 - Primavara 2013 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru viata - Adoptia o Alegere Nobila - Nr. 2 - Primavara 2014 - Marsul pentru Viata

- Revista Pentru Viata - Barbatul si femeia, egali si complementari - Nr. 3, Toamna 2014

 


Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA

Vino pe 23 martie 2013 la marsul pentru Viata!

MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Asuma, ajuta, adopta! - MARSUL PENTRU VIATA - Vino pe 23 martie la marsul 2013 pentru Viata! - MARS PENTRU RESPECTAREA VIETII IN ORASELE ROMANIEI

Marsuri asemanatoare au avut loc in alte 29 de orase ale Romaniei (2013). La Bucuresti, dar si la Timisoara, Cluj, Iasi, Buzau, Oradea, Tulcea - ca sa numim doar cateva dintre localitati - s-a desfasurat cel mai mare eveniment public in apararea vietii din Romania.

Marsul pentru Viata (March for Life), Bucuresti, 2013 - Reportaj TVRiMarsul pentru Viata
este cel mai mare eveniment pro-life din Romania
. Pe 23 Martie ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care cred ca dreptul la viata este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea si compasiunea fata de o mama si copilul ei reprezinta cea mai frumoasa forma de implicare sociala si civica.
Daca pretuiesti o femeie, pretuieste si copilul ei. Daca vrei sa ajuti o femeie, ajuta si copilul ei. Daca iubesti o femeie, iubeste si copilul ei.

Iubeste-i pe amandoi! Asuma, ajuta, adopta.
Vino pe 23 Martie la Marsul pentru Viata.

Implicati-va!
Contactati colectivele locale de organizare!
Mai multe detalii despre Marsul pentru Viata din Romania la:
- MarsulPentruViata.ro sau MarsulPentruViata.blogspot.com

Revista Pentru Viata - Iubeste-i pe amandoi! - Nr. 1, primavara - Martie 2013 - Marsul pentru Viata


Descarca fisierul (4 MB)
Pentru a salva pe calculatorul dumneavoastra fisierul, dati click dreapta pe link si apoi alegeti "Save Target As ..." sau "Save Link As ..."

Marsul pentru Viata - sambata 24 martie 2012 in Romania (mars national in 19 orase si 2 sate: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Tg. Mures, Satu Mare, Pitesti, Resita, Falticeni, Deva,...), duminica 25 martie 2012 in Bruxelles, Belgia si in alte tari...
- Marsul pentru Viata, anticorp intr-o societate bolnava - 24 Martie 2012 - ProVitaBucuresti.ro
- Marsul pentru Viata 2011 - 26 Martie 2011 - ProVitaBucuresti.ro
- www.facebok.com/provitabucuresti

Prima editie a "Marsului pentru Viata" in Bucuresti desfasurat pe 26 martie 2011
(vezi si galeria foto, inregistrarea video)


O stire despre Marsul pentru Viata de sambata 26 martie 2011 publicata in portalul LifeNews.com
"The provita movement in Romania is thriving in order to follow closely its more experienced colleagues from Western Europe; this year, for the first time, the “March for Life” will turn into a large scale event, scheduled for Saturday, 26th of March 2011..."
http://www.lifenews.com/2011/03/22/romania-pro-life-march-for-life-coming-up-in-three-cities/

Marsul pentru Viata - duminica 24 martie 2013 in Bruxelles, Belgia

March for Life - Marche pour la Vie - Mars Voor het Leven - Bruxelles, Belgium - Pro Life


Mars pentru Viata in Madrid (Spania) si Slovacia:

Last February 50 pro-life associations announced a march to be held in Madrid on Saturday, 26 March 2011 to celebrate International Pro-life Day - www.sialavida25m.org

MADRID, Spain, March 28, 2011 (LifeSiteNews.com) – An estimated 150,000-plus pro-lifers gathered to celebrate life and protest a new abortion law in Madrid on Sunday.  Hundreds of others marched in over 80 Spanish cities, including Barcelona, Oviedo, Zaragoza and Las Palmas, and internationally on March 25 as part of recognition for the International Day of the Unborn Child.

(...)

“We have the power of our vote,” said Dr. Joya, ”the scientific, legal and moral right on our side.”
For photographs of the march from Spain, click here.

Biggest campaign which is in progress in this days. More can see on www.25marec.sk (in slovak only)

Marsul pentru Viata - vineri 22 ianuarie 2016 in Washington, D.C., USA si duminica 24 ianuarie 2016 in Paris, Franta
March for Life - Friday January 22, 2016 Washington, D.C., USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand

PRO-VIE ET PRO-FEMME vont main dans la main

PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.orgPRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2

En marche pour la Vie - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.  MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.  MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.LA MARCHE POUR LA VIE est mobilisée contre le dérèglement bioéthique
La bioéthique est l'éthique de la vie - la défense de la vie - est la morale de la science en général et de la médecine en particulier. La bioéthique est l'éthique dans les relations avec les autres êtres vivants.

MARCH FOR LIFE is mobilized against deregulation, disruption of bioethics
Bioethics is the ethics of life - the defense of life - is the moral of science in general and medicine in particular. Bioethics is ethics in relationships with other living beings.

MARSUL PENTRU VIATA este mobilizat impotriva dereglarii, perturbarii bioeticii
Bioetica reprezinta etica vietii - apararea vietii - este morala a stiintei in general si a medicinei in special. Bioetica este etica in relatiile cu fiintele vii.


Marsul pentru Viata in alte tari

March for Life - Canada
March for Life - USA
Rally for Life - Irlanda
Mars voor het Leven - Olanda
Marsch für's Läbe - Elvetia
Marsch für das Leben - Germania
Mars voor het Leven - Marche pur la Vie - Belgia
Marche pur la Vie - Franta
Si a la Vida - Spania
Marcia per la Vita - Italia
Mars pentru Viata - Slovacia


PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception


silenced-pro-life-marsul-tacerii-1-iunie-2010-pro-vita-bucuresti Pe data de 1 Iunie 2010, Pro Vita Bucuresti organizeaza "Marsul Tacerii". Un mars pentru dreptul la viata al copilului nascut si nenascut.

Copiii si mamele lor au nevoie de sprijinul nostru. Problemele sunt multe dar nu avortul este solutia.

 


Copiii nenascuti nu pot striga si nici nu pot raspunde daca-si doresc sau nu viata. Suntem acolo pentru cei care nu pot face nimic pentru a se apara. 

Punctul de intalnire va fi in parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17:00.

Detalii la: http://www.provitabucuresti.ro/activitati/manif-conf/219-marsultacerii2010

 


Invitam pe toti crestinii carora le pasa de viitorul acestei natiuni sa semneze si sa raspandeasca Declaratia de la Timisoara !

Declaratia de la Timisoara a fost finalizata si lansata in 20 martie 2010.

Detalii la: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Multumim tuturor care s-au implicat in redactarea declaratiei.

the-pill-kills-protest-the-pill-sat-jun-5-2010-PKwide5

CAT COSTA UN AVORT?
O VIATA UMANA, O VIATA A UNEI PERSOANE, O VIATA A UNUI OM!

COMBIEN UN AVORTEMENT?
UNE VIE HUMAINE,  LA VIE D'UNE PERSONNE, UNE VIE D'UN HOMME!

HOW MUCH DOES AN ABORTION COST?
A HUMAN LIFE, A LIFE OF A PERSON, A LIFE OF A MAN!

Without the right to life... All other rights are meaningless - Pro-Life Women - Pro-Life Campaign - Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens - Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life) - ProLifeCampaign.ie


Without the right to life... All other rights are meaningless
Pro-Life Women - Pro-Life Campaign

Sans le droit à la vie... Tous les autres droits sont dénués de sens
Femmes Pour la Vie  - Campagne Pour la Vie

Fara dreptul la viata... Toate celelalte drepturi sunt lipsite de sens
Femei Pro-Vita (Pentru Viata) - Campanie Pro-Vita (Pro-Life)

PRO LIFE

Life begins at conception

POUR LA VIE

La vie commence à la conception

PRO-VITA - PENTRU VIATA - POUR LA VIE - PRO LIFE Romania

Viata incepe in momentul conceptiei

Sus

Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.
Copyright © 2018 Adevarul despre Avort.Reproducerea sub orice forma, in intreg sau parte, a materialelor, este permisa si incurajata si poate fi facuta in conditiile acestei licente, adica doar in scopuri non-comerciale si trebuie sa fie insotita de citarea sursei. Modificarea materialelor preluate este interzisa. Respectarea conditiei de "fair use" (utilizare cinstita) este obligatorie.
 

Avortul pe scurt...

C A R T E

Indrumarul-medical-si-crestin-despre-viata-al-Federatiei-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-Autori-Dr.Christa-Todea-Gross,-Preot-prof.-dr.-Ilie-Moldovan-Editura-Renasterea-2008-Coperta-1

Cartea de bioetica medicala si crestina: Indrumarul medical si crestin despre viata al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania - Autor: Dr. Christa Todea-Gross, Preot prof. dr. Ilie Moldovan - Editura Renasterea, Cluj-Napoca, 2008
Cartea este scrisa pe intelesul tuturor, nu trebuie sa ai anumite cunostinte medicale ca sa intelegi ce scrie in ea.
Descarcare / Download Carte - GRATUIT

Marketing pentru genocid
Cartea isi propune sa contribuie la prezentarea cat mai clara a originilor, mijloacelor si scopurilor urmarite de "industria avorturilor". Intr-adevar, cand vorbim despre avort vorbim si despre o industrie - despre o imensa afacere, cu implicatii si sustineri puternice in guverne si in institutiile supra-nationale, globaliste - care are ca "obiect de activitate" si mijloc de obtinere a profitului uciderea copiilor nenascuti.


Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

Marketing pentru genocid - Editura Nepsis 2009

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014 (prima ed) - ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013

AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor - BARBATII L-AU IMPUS. BARBATII DOMINA PRIN EL. BARBATII IL POT COMBATE. - Brian E. Fisher - Editura ProValori Media - 2014

Titlu original:
ABORTION: The Ultimate Exploitation of Women - MEN STARTED IT. MEN OPPRESS WITH IT. MEN CAN END IT. - Brian E. Fisher - 2013
AbortionExploitsWomen.com

Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- AVORTUL: Ultima exploatare a femeilor

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)

Pornografia maladia secolului XXI - Virgiliu Gheorghe - Editura Prodromos, Asociatia pentru apararea familiei si copilului - 2011 (prima editie)
Descarcare / Download Carte - GRATUIT la:
- Pornografia maladia secolului XXI (21)

Pentru mai multe carti, brosuri, afise, pliante Pro-Vita, etc. click aici

"Raspunsul la criza unei sarcini este eliminarea crizei, nu a copilului."  (Jeannie W. French)
Pentru ca exista intotdeauna un motiv pentru a alege viata!

"The response to crisis pregnancy is to eliminate the crisis, not the child." (Jeannie W. French)
Because there's always a reason to choose life!

"Ca Tu ai zidit rarunchii mei Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele." (Psalmul 138, verset 13 - Biblia)

"Quia Tu possedisti renes meos suscepisti me de utero matris meae." (Psalmul 138:13 - Biblia vulgata sau Vulgata in latina - Latin Vulgate Bible)

"That You built my reins Lord, You knit me together in my mother's womb." (Psalm 138, verse 13 - Bible)

"Orice tara care accepta avortul nu isi invata oamenii sa iubeasca, ci ii invata sa foloseasca orice violenta pentru a obtine ceea ce vor."  (Maica Tereza de Calcutta)

"Any country that accepts abortion is not teaching its people to love, but to use any violence to get what it wants." (Mother Teresa of Calcutta)

"Avortul omoara constiinta si distruge pacea.” (Maica Tereza de Calcutta)
"Abortion kills consciousness and destroy peace." (Mother Teresa of Calcutta)

"Numarul de avorturi arata starea morala a unei natiuni." (Patriarhul Chiril al Rusiei)
"Number of abortions show moral status of a nation." (Patriarch Kirill of Russia)

"Calea de realizare a binelui comun si a pacii este inainte de toate respectul fata de viata umana.” (Papa Benedict al XVI-lea)
"The way to achieve the common good and peace is above all respect for human life." (Pope Benedict XVI)

"Fara dreptul la viata, nici un alt drept nu poate avea inteles." (Ronald Reagan)
"Without the right to life, no other right can not be understood." (Ronald Reagan)


Una din activitatile proiectului „Rupe Tacerea” este diseminarea unor marturii personale despre impactul nefast al avortului in viata celor afectati. Toate marturiile sunt veridice. Multumim persoanelor care au fost de acord sa fie filmate pentru curajul de care au dat dovada, expunandu-se public in incercarea de a rupe tacerea din jurul unui subiect atat de delicat si dificil de abordat oriunde in lume, dar mai cu seama in Romania. -  Un proiect derulat de Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti filiala Bucuresti.


Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale. - Pro Vita Bucuresti - ProVitaBucuresti.ro
Veau sa aflu! - Programul educational "Vreau sa aflu!" - Scop: Formarea unei perspective responsabile fata de relatiile sexuale; sprijinirea dezvoltarii personale prin constructia unor principii solide despre sexualitate, valorile morale si sociale.

Strigatul mut. Afla adevarul despre avort!

Cultura Vietii - Blog de promovare a valorilor vietii - Pro Vita - Pro Life

CulturaVietii.ro - Stiri, informatii si analize pro-vita si pro-familie - Temele de interes ale blogului provita: bioetica (etica vietii si etica medicala - avort, reproducere asistata, handicap, contraceptie, fertilizare in vitro - FIV, etc.), eutanasie, sinucidere asistata, transplant de organe, handicap, clonare, inginerie genetica, celule stem, casatorie, familie, sexualitate, adoptie, demografie, prostitutie, trafic de persoane, homosexualitate, casatorie intre persoane de acelasi sex, politica, legislatie, etc. - toate dintr-o perspectiva conservatoare, in sens religios dar si al stiintelor juridice, politice si filosofice.

MEDICI PENTRU VIATA - In apararea vietii umane, din prima clipa. - MediciPentruViata.ro
"Medicii pentru viata" isi propun apararea vietii umane in toate stadiile sale, din momentul conceptiei pana la moartea naturala, in conformitate cu juramintele si deontologia medicale autentice.

Canal video Pro-Vita:
ProvitaTV.ro este un canal video dedicat filmelor documentare de interes pentru cei care sustin valorile pro-vita si manifesta interes pentru bioetica. Filmele abordeaza subiecte precum respectul pentru viata, avortul, eutanasia, reproducerea asistata, transplantul de organe, handicapul, clonarea, ingineria genetica, terapia cu celule stem etc.

Pro Vita Bucuresti pe Vimeo

Pro Vita Bucuresti pe Youtube

Ghid legislativ pentru familie si parinti Pro Vita Bucuresti

Alaturati-va initiativei
"UNUL DINTRE NOI"
pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013
Unul dintre noi - One of Us
Alaturati-va initiativei "UNUL DINTRE NOI" pentru a strange 1 MILION de semnaturi in 2013 - Unul dintre noi - One of Us

Start in initiativa cetateneasca europeana „Unul dintre noi” - CulturaVietii.ro

Imi vaccinez fetita contra HPV?

Asociatia Provita - Filiala Bucuresti va ofera un material informativ despre vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV).
Descarca pliantul de aici

 
DONEAZA - Ajutorul tau conteaza!

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti)

Asociatia "Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti" - Filiala Bucuresti a Asociatiei mama din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte circa 110 km de Bucuresti) unde sunt si asezamintele de plasament familial Pro-Vita conduse de preotul Nicolae Tanase.


Valea Plopului 418 Orphans on Facebook - Voluntari in Romania pentru a ajuta copii orfani (si copii salvati de la avort) din asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova

Alianta Familiilor din Romania - AFR - Pentru familii adevarate si puternice.
 
Coalitia pentru Familie - CoalitiaPentruFamilie.ro

Filantropia Bisericii Ortodoxe
Filantropia Bisericii Ortodoxe - Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana

Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana - map.Patriarhia.ro

"Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau" (Sfantul Ioan Scararul)

Anti-Abortion Campaigns

International Pro-Life, Anti-Abortion Campaigns

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org

PRO-LIFE AND PRO-WOMAN Go Hand-in-Hand - March for Life in America, USA - PRO-VITA (PENTRU-VIATA) SI PRO-FEMEIE merg mana in mana - Mars pentru Viata in America, USA - MarchForLife.org - 2PRO LIFE + PRO WOMEN go hand in hand - PRO LIFE CAMPAIGN - March For Life - Friday January 22nd 2016 in Washington DC, USA - MarchForLife.org

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 Paris, France
ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA!

MARCHE POUR LA VIE - Dimanche 24 Janvier 2016 - ETAT D'URGENCE: 600 AVORTEMENTS PAR JOUR - SA VIE EST MENACEE, PROTEGEONS-LA! - JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ-VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

JOURNEE DE L'ENFANT A NAITRE - ENGAGEZ- VOUS POUR LA DEFENSE DE LA VIE! - EnMarchePourLaVie.fr & ChoisirLaVie.fr

En marche pour la Vie - Dimanche 13 Janvier 2013 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Grande Marche nationale pour le respect de la vie - Dimanche 22 Janvier 2012 Paris, France - EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Paris - Dimanche 17 janvier 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Vite, Pro-Vita
Patruzeci de mii de manifestanti pentru viata, la Paris (2010)
O delegatie romana de la Asociatia Pro-Vita Bucuresti a participat, pentru a treia oara consecutiv, la Marsul pentru Viata de la Paris, cea mai mare manifestare europeana de acest fel.

Provita Bucuresti a participat la cel mai important eveniment prolife european
- Marche pour la Vie - Paris 2009 - CIVITAS

O declaratie de dragoste fata de viata: Marsul de la Paris 2010 - ProVitaBucuresti.ro

Anti-Abortion Campaign by EnMarchePourLaVie.fr

Marche pour la Vie - Bruxelles - L'avortement dechire sa vie - Il y a toujours une autre solution - MarchePourLaVieBruxelles.org

Anti-Abortion Campaign by MarchePourLaVieBruxelles.org

March for Life 2010 - Washington DC - Friday, January 22nd 2010 - Marsul pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita

Marsul Pentru Viata 2010 - Pro-Life, Pro-Vita - March for Life 2010 - Washington DC 22 Jan 2010
Anti-Abortion Campaign also by: StopTheAbortionMandate.com


URGENT ALERT - MARCH 2010

PRESIDENT OBAMA WILL TRY TO PUSH THROUGH PRO-ABORTION HEALTHCARE LEGISLATION

 Truth about Abortion - A part of the information from this Romanian Pro-Vita (Pro-Life) movement site is put on the international, global version of Pro-Life movement site: TruthAboutAbortion.org